Malestar al Barça amb el PSG. I és que el club blaugrana està veient perillar els seus plans per a aquest mercat d'hivern per culpa del gegant francès, que en sigil ha acordat el fitxatge d'Ousmane Dembélé, però només a partir de l'1 de juliol, trencant el full de ruta que havia dissenyat la direcció esportiva blaugrana. El PSG, sempre atent al Barça, es va entremetre enmig de les negociacions, fins a aconseguir fer-ho esclatar tots pels aires.

El pla del Barça passava per renovar a la baixa Dembélé o traspassar-lo ara, encara que fos per pocs diners, per estalviar-se la seva elevada fitxa. Amb aquest moviment, el club alleugeria massa salarial, un fet imprescindible per tancar el fitxatge d'Álvaro Morata, amb qui l'acord és total des de fa 15 dies.

ousmane dembele real madrid FC Barcelona supercopa españa @FCBarcelona cat

Ousmane Dembélé, en un partit del Barça / FC Barcelona

El PSG lliga de mans Dembélé

Ousmane Dembélé volia quedar-se al Barça, per la qual cosa havia donat el seu vistiplau a renovar a la baixa, però en rebre l'oferta marejadora del PSG, va demanar que se la igualessin. Davant de la negativa del Barça, el francès acceptava anar-se'n ara, però va rebre un rotund no del PSG, que només l'incorporarà si és a partir de l'1 de juliol. El club francès necessita desfer-se de Mbappé, o dels jugadors pertinents que alleugereixin la seva massa salarial, per la qual cosa ara no volen Dembélé. I és que el PSG està tenint problemes també amb la massa salarial, una de les més altes d'Europa.

El jugador ho va intentar, però en veure com el PSG li negava la prima de fitxatge i, fins i tot, les opcions d'incorporar-lo, va fer marxa enrere i va anar a la guerra contra el Barça, assegurant que té contracte en vigor i que fins al 30 de juny no pensa moure's del Camp Nou. L'embolic va obligar Xavi a no convocar-lo per a San Mamés, justament el punt al qual el Barça no volia arribar de cap manera.

alvaro morata juventus italia europa press

Álvaro Morata, davanter de la Juventus / Europa Press

I es trenca el fitxatge de Morata

A l'altre costat, el Barça va arribar a un acord amb Morata i amb l'Atlètic de Madrid. Faltava la Juventus, que finalment va acceptar en tenir pràcticament tancat el fitxatge de Dusan Vlahovic, davanter de la Fiorentina. Malgrat les paraules d'Allegri en contra del moviment, l'acord era total, a falta que el Barça resolgués el problema de la massa salarial.

Ara, amb només 6 dies de mercat al davant, sembla complicat que les peces puguin arribar a encaixar, tret que Dembélé reflexioni i faci alguna cosa per ajudar el club que li ha donat tot en els pitjors moments de la seva carrera esportiva. Les sensacions en el club són molt negatives, encara que el Barça farà tot el possible per tancar el fitxatge de Morata fins que el temps no digui el contrari.

 

Imatge principal: Al-Khelaïfi, al costat de Pochettino i Leonardo / Europa Press