El València pot veure com una estrella s'acomiada, i sense que puguin fer res per evitar-ho. Perquè diversos clubs s'han interessat per la situació d'una de les principals figures de l'equip, que té una clàusula de rescissió molt assumible. I les increïbles actuacions que ha protagonitzat Javi Guerra al llarg de la temporada, en especial durant les primeres setmanes, han fet que sigui considerat com un dels migcampistes més prometedors del panorama.

La passada campanya va ser vital per aconseguir eludir el descens a La Liga Hypermotion, i s'ha erigit en un dels pilars per a Rubén Baraja. Ara mateix és un dels ídols de la grada, que veu en ell el futur capità del primer equip, després de criar-se a la pedrera. Però la seva etapa a Mestalla pot ser breu, ara que s'ha filtrat que entitats de la magnitud del Chelsea, de l'Arsenal, de l'Atlètic de Madrid, del Barça, del Reial Madrid o del Borussia Dortmund el tenen en els seus plans.

Javi Guerra Valencia / Foto: Europa Press - Ricardo Larreina
Javi Guerra/ Foto: Europa Press

Encara que és el Manchester United l'equip que més insisteix per portar-se a l'internacional espanyol sub 21, i amb efecte immediat. Necessiten desesperadament millorar la sala de màquines, i el crac de 20 anys és una de les alternatives que més convencen en relació qualitat-preu. Per això han iniciat els primers contactes, i provaran de convèncer-lo prometent-li que serà molt important en els esquemes, a més de garantir-li un salari molt elevat.

Amb Erik Ten Hag seria un fix, i l'oportunitat de conèixer la Premier League és sempre molt interessant per a tots els futbolistes. Els 'chés' no poden competir amb la proposta que poden fer els anglesos, així que només queda que creuin els dits per confiar en la fidelitat de Guerra, i que no vulgui anar-se'n a meitat de curs. Sobretot, quan tornen a lluitar per classificar-se a competicions europees després de molts anys.

Javi Guerra

Són novens en la classificació de La Liga EA Sports, a només dos punts del Betis de Manuel Pellegrini, que és setè. I tenen una oportunitat irrepetible, després de ser col·locats com a candidats al descens.

40 milions d'euros, el preu que marca la llibertat de Guerra

La quantitat que marca la llibertat de Guerra, i els diners que deixaria a les arques del València si fa efectiva la seva clàusula d'alliberament, és de 40 milions d'euros. Un preu que a Old Trafford estan disposats a pagar.