El Mundial de MotoGP ens ha deixat unes primeres curses molt emocionants i plenes de polèmica. Però és que també s'ha confirmat que aquesta temporada no està gens clara. Marc Márquez està sent el pilot més destacat, ja sigui per positiu o per negatiu. I el pilot català ho està fent molt millor del que es pensava a l'equip Gresini Racing. Però el seu contracte és per una sola temporada i s'especula que no seguirà a l'equip Ducati.

Bona elecció de Marc Márquez

La idea de Marc Márquez era la de córrer a un equip potencialment guanyador per recuperar les bones sensacions. I mica en mica va aconseguint aquesta idea que tenia al cap. El canvi d'Honda a Gresini ha estat bo per a l'espectacle, però també la confirmació d'una realitat. La moto de l'equip Gresini, la Ducati del 2023, és pitjor que la nova versió de la moto italiana. I això significa que el pilot català no té la millor arma per competir.

Per tant, hi haurà un adeu precipitat de Marc Márquez a Gresini perquè necessita tenir la millor moto per guanyar amb comoditat. Marc Márquez té suficient palmarès i qualitat per aspirar a la millor moto de totes, o almenys a tenir el millor de la fàbrica a la que estigui. I tindria un destí pactat per al 2025, ja lluny del seu actual equip.

Marc Márquez / Foto: EFE
Marc Márquez, sobre la seva Ducati de l'equip Gresini Racing / Foto: EFE

Marc Márquez, camí a un equip oficial

Si Marc Márquez vol guanyar, aleshores haurà d'anar a un equip oficial de fàbrica. I això és el que opina Emili Alzamora, exagent de Marc Márquez i ara presentant un nou projecte, en declaracions a Mundo Deportivo: "Per lluitar per un Mundial estar en un equip de fàbrica és l'ideal. Que siguis la prioritat duna fàbrica i que et facin les coses a mida per a tu".

Ara bé, Alzamora també creu que la decisió d'anar a l'equip Gresini és "la millor que va poder fer". I també apunta que ara "té una moto competitiva i l'objectiu era divertir-se després de tots aquests anys i això ho està aconseguint". Alzamora opina que Marc Márquez "té un any de transició, tornar a recuperar la confiança, tornar a guanyar carreres i tornar a ser competitiu".

Marc Márquez / Foto: EFE
Marc Márquez, seriós en una imatge d'arxiu / Foto: EFE

I ara el que creu és que el pilot català tornarà a lluitar per guanyar el Mundial de MotoGP ja amb totes armes preparades per a "l'any que ve". I tot apunta que ho podria fer en un equip oficial, ja sigui Ducati, KTM... però el que queda clar és que "el Marc encara és molt jove". I els fans de Marc Márquez que continuen esperant i no es rendeixen.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!