Iker Muniain està vivint la seva temporada més complicada com a jugador professional, encara que no ha tingut una carrera senzilla, per culpa de les greus lesions que va tenir en el passat. Però no es recorda un moment tan delicat com el que viu ara mateix en el Athletic Club de Bilbao, on és el capità de la plantilla, i un dels grans ídols de l'afició. I és que ha perdut el seu lloc com a titular, i està tenint un paper clarament secundari, molt lluny del protagonisme que esperava tenir.

Ernesto Valverde no està satisfet amb l'aportació de l'internacional espanyol, i per això ha optat per deixar-lo a la banqueta, i apostar per altres cracs que són molt més encertats, com Mikel Vesga, Oihan Sancet, Ander Herrera, Íñigo Ruiz de Galarreta o Dani García. Això ha relegat el '10' a un segon pla, i com és evident, no està satisfet en absolut amb els minuts que disposa. Per això pensa a marxar.

Ez Abde Muniain Barca Athletic FC Barcelona
Iker Muniain/ FC Barcelona

Si en San Mamés no li garanteixen que les coses canviaran, no tindrà problemes en canviar d'aires quan finalitzi l'actual temporada, moment en el qual passarà a ser agent lliure. La seva intenció sempre ha estat ser un 'one club man', i retirar-se defensant els colors del conjunt al qual va arribar sent només un nen, amb tan sols 13 anys. Però no vol passar els seus últims anys en actiu sent suplent habitual, i sense tenir importància en els esquemes de 'El Txingurri'.

Afortunadament per a Muniain, encara és un futbolista molt sol·licitat, i amb una interessant llista de pretendents que estarien disposats a acollir-lo a les seves files. No s'ha d'oblidar que fins fa molt poc temps era considerat com un dels millors centrecampistes de tot La Liga EA Sports, i que fa un parell de cursos es va colar en la llista de màxims assistents, després d'haver aconseguit donar 11 passos de gol als seus companys.

I el fet que finalitzi contracte el mes de juny fa que la quantitat d'admiradors que té el navarrès sigui extensa, tant en el panorama nacional, com a l'estranger.

L'Olympique de Marsella, l'equip que més insisteix per Muniain

En aquests moments, l'equip que més insisteix per treure Muniain del Athletic és l'Olympique de Marsella. De manera que podria provar sort a França, i marxar a la Ligue1.

Dins del vestidor del Stade Vélodrome, es trobaria amb compatriotes com a Pau López o Rubén Blanco.