Una sortida en el Betis que està pràcticament confirmada és la de Guido Rodríguez. Malgrat que la intenció de Manuel Pellegrini sigui retenir un jugador que és totalment fonamental en els seus sistemes, ja sap que no serà possible. No existeix cap acord perquè renovi, i per tant tot porta a pensar que el 30 de juny farà les maletes amb la carta de llibertat sota el braç. No està interessat en ampliar aquest vincle, i té decidit iniciar una nova aventura en un equip més poderós i ambiciós, on pugui lluitar per trofeus.

A més, l'obsessió de l'internacional argentí és disputar la Champions League, una competició en la qual encara no ha pogut jugar mai. I té múltiples proposades a sobre de la taula, si bé ja ha descartat la possibilitat d'acabar en la Serie A, en la Ligue1 i en la Premier League, on tenia molts admiradors. La seva intenció és seguir en La Liga EA Sports, ja que tant ell com la seva família es mostren molt feliços amb la vida que tenen a la península.

Guido Rodriguez Real Betis
Guido Rodriguez/ Real Betis

I aprofitant que és considerat com un dels millors centrecampistes del campionat espanyol, l'ex d'Amèrica de Mèxic i de CA River Plate espera rebre propostes dels clubs més grans. En el Benito Villamarín s'han rendit, i han iniciat la recerca d'un substitut de garanties per al campió del Mundial de Qatar. Al gener van firmar Johnny Cardoso, que està sorprenent tots són la seva ràpida adaptació, i també esperen retenir Marc Roca a títol definitiu.

Guido, per la seva part, pot negociar lliurement amb qualsevol entitat, i el Barça ja s'ha posicionat per aconseguir els seus serveis. En el seu moment, va ser ofert a Josep María Bartomeu, que va descartar la idea de firmar-lo, i va deixar el camí lliure d'obstacles perquè acabés a la capital andalusa. Quatre anys més tard, Joan Laporta i Deco sí que s'han mostrat molt interessats, i és una solució que consideren perfecta per a la demarcació de pivot defensiu.

Guido Rodríguez

Xavi Hernández ha hagut de fer tota mena d'experiments per aconseguir que no es noti l'absència de Sergio Busquets, ara en l'Inter de Miami de la Major League Soccer. Però cap no ha funcionat, i a l'estiu hauran de firmar algú.

Rodríguez, una solució 'low cost'

Rodríguez seria una solució 'low cost', en arribar gratis, però que en el Camp Nou estan convençuts que oferiria un rendiment molt superior al d'Oriol Romeu, que ha decebut per complet, i és en la llista de descarts.

El Barça intentarà firmar a Guido i treure'l del Betis, però l'Atlètic de Madrid també està en la subhasta, i Diego Pablo Simeone espera convèncer el seu compatriota perquè vesteixi de blanc-i-vermell...