A mesura que va avançant la temporada, en el Barça van sorgint més dubtes respecte a determinats jugadors dels que s'esperava molt més. Un d'ells és Sergiño Dest, que ja aquest estiu va estar en la llista de transferibles, ja que des de la direcció esportiva es considerava que encara està verd per ser titular indiscutible en el Barça. Es va plantejar l'opció de fitxar un lateral dret, fos com a substitut o com a competència de Dest, però la insistència de Koeman que Dest seria l'amo de la banda dreta va acabar per convèncer Joan Laporta.

Dest, tanmateix, està signant una temporada per oblidar. La seva falta de contundència en defensa ha portat Koeman a situar-lo a l'extrem, tapant-li l'esquena Mingueza, però ni així. El nord-americà és millor arribant des de darrere que havent d'encarar en parat.

Dest Barça Reial Madrid EFE

Dest, amb Vinícius, en el Barça-Reial Madrid d'aquest diumenge / EFE

Dest naufraga en el Clàssic

I és que Dest, desaparegut contra el Dinamo de Kíev, ha naufragat contra el Reial Madrid. En la primera part, com a extrem, no ha aportat profunditat ni ha ajudat massa Mingueza, que ha patit l'indicible amb Vinícius. I quan ha tingut el gol de l'empat, en la millor ocasió del partit, ha demostrat que no és davanter, ja que ha rematat molt malament, per sobre del travesser.

En la segona part, ja com a lateral dret per l'entrada de Coutinho al terreny de joc, Dest no ha millorat el seu rendiment. Ha continuat sense aportar profunditat i no ha donat seguretat enrere, i això que Vinícius ha baixat el seu rendiment pel cansament acumulat. De fet, tant el 0-2 com la resta d'ocasions de la segona meitat han arribat per la banda dreta del Barça, una autopista per al Reial Madrid durant tot el partit.

Ronald Koeman cridant EFE

Koeman confia plenament en Dest / EFE

Dest, a la rampa de sortida

Arribats a aquest punt, en la direcció esportiva es continuen preguntant si Dest ha de seguir la pròxima temporada o si cal començar a buscar un nou lateral dret. Es considera que el jugador ja ha tingut prou temps per adaptar-se a les exigències d'un gran club com el Barça, on no serveix rendir bé un partit de cada 3. Dest té qualitats per ser un gran lateral dret, però ha de millorar encara molt.

La bona notícia és que en el cas de voler traspassar Dest no faltaran compradors, ja que el futbolista té un gran cartell en la Premier League, per la qual cosa el Barça podria recuperar la inversió. L'esperança a què faci el clic continua oberta, encara que a mesura que passen les setmanes la paciència va camí d'acabar-se.

 

Imatge principal: Joan Laporta, president del Barça / EFE