Una de les grans prioritats de la direcció esportiva del Barça per a la pròxima temporada és el fitxatge d'un davanter centre jove, amb projecció, que assumeixi el lloc de Lewandowski a mitjà termini. En un primer moment, l'elegit era Moukoko, davanter del Borussia Dortmund, però el fitxatge ha estat descartat després de tota la polèmica que s'ha desencadenat a Alemanya amb referència a l'edat real del jugador, que podria tenir entre 4 i 5 anys més dels que consten al seu document d'identitat.

És per això que el Barça ha activat el pla B, Vitor Roque, davanter de l'Atlético Paranaense que està cridat a ser una gran estrella. Tal com informa el diari Sport, el brasiler acaba de rebutjar una oferta de l'Arsenal perquè la seva màxima prioritat és fitxar pel Barça.

Crit de joia Roc Brasil futbolista / Foto: EFE - Ernesto Guzmán Jr.
Vitor Roque, celebrant un gol amb Brasil / Foto: EFE - Ernesto Guzmán Jr.

El Barça, a evitar la subhasta

El Barça, que ha posat al capdavant de l'operació a Deco, sap que l'objectiu de l'Atlético Paranaense és realitzar una subhasta, provocar que diversos clubs europeus es barallin pel davanter per fer créixer el preu de l'operació, tal com va deixar clar el seu president, Mário Celso Petraglia, en una entrevista a Globoesporte. "Hi ha una carrera per Vitor Roque. Ja hem rebut trucades i ofertes, però no han arribat al que demanem. Nosaltres no podem pagar el que paguen els equips europeus", va afirmar el president.

Des del Barça li han transmès a Vitor Roque la seva intenció de fitxar-lo, però no a qualsevol preu, per la qual cosa el davanter ha de deixar clar que només vol jugar en el Barça per trencar les intencions de l'Atlético Paranaense, que no podrà augmentar el preu del jugador si Vitor Roque afirma que només fitxar per un club, el blaugrana.

Vitor Roque, en plena ratxa

Mentrestant, Vitor Roque continua demostrant la seva qualitat a base de gols i bon futbol. Després de ser la gran estrella del Brasil en el Campionat Mundial sub 20, en el que es va proclamar campió i màxim golejador, amb 6 gols en 8 partits, el davanter ha mantingut la seva ratxa amb l'Atlético Paranaense. En l'últim partit, els quarts de final del Campionat Paranaense, Vitor Roque ha aconseguit un doblet, contra l'Independent FSJ (4-0).

El pla de Vitor Roque és continuar guanyant punts fins a arribar l'estiu europeu, quan vol fer el salt a Europa. Sap que en el Barça pot fer carrera, seguir els passos de grans estrelles brasileres com Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho o Neymar. Si es manté ferm, serà blaugrana.