S'apropa el moment de decidir i Erling Haaland segueix sense tenir clar quin hauria de ser el seu següent club, aquell en el qual ja hauria de començar a lluitar pels grans títols i per les primeres posicions en la lluita per la Pilota d'Or. Mino Raiola, el seu representant, li aconsella fitxar pel Barça, on seria el gran líder d'un grup ple de joves, encara que el noruec acaba de rebre un consell que xoca amb els interessos de l'italià.

Es tracta ni més ni menys que de Zlatan Ibrahimovic, que li ha recomanat a Haaland que ni se li passi pel cap contemplar l'opció de fitxar pel Barça. El suec té molt mal record de la seva etapa al Camp Nou, la gran taca negra a la seva extensa carrera i no vol que al noruec li passi el mateix que a ell.

Ibrahimovic Europa Press

Zlatan Ibrahimovic, jugador del Milan / Europa Press

La mala experiència d'Ibrahimovic

Ibrahimovic va arribar al Barça l'estiu del 2009, com a substitut d'Eto'o, quan era considerat el millor davanter centre del món. A Barcelona es van fregar les mans, ja que Guardiola tenia al seu càrrec una plantilla espectacular. Tot semblava indicar que Messi i Ibra formarien una dupla ofensiva imparable, un espectacle constant, però no va ser així. Guardiola es va adonar que els equips rivals estaven aconseguint aturar a Messi, llavors extrem, fent cobertures dobles, a la qual cosa no ajudava l'immobilisme d'Ibrahimovic al centre de l'atac.

I a Guardiola se li va ocórrer recuperar la figura del fals 9, popularitzada al Barça per Johan Cruyff, amb Laudrup. En aquesta ocasió el fals 9 seria Messi. I l'experiment va ser un èxit rotund, ja que l'argentí es va convertir en un autèntic killer, fins a tancar una Lliga amb 50 gols. El gran perjudicat, és clar, va ser Ibrahimovic, que va veure com el seu fitxatge passava a ser inútil, pue amb Messi de davanter centre s'acabava de quedar sense buit en l'alineació.

Mino Raiola EFE

Mino Raiola, representant d'Haaland i d'Ibrahimovic / EFE

Ibrahimovic aconsella a Haaland que fitxi pel Reial Madrid

Barallat amb Guardiola i amb Messi, Ibrahimovic es va negar a seguir en el Barça, fins a aconseguir que Mino Raiola s'aconseguís una sortida, al Milan, on el suec va patir per recuperar la seva millor versió. Se n'havia anat de l'Inter al Barça per guanyar la Champions i justament el seu any en el Camp Nou la competició europea se l'havia emportat l'Inter de Milà.

Ara sembla que la història es repeteix. El Barça busca un líder per al seu atac i té en el punt de mira a la joia de la corona de Mino Raiola. Joan Laporta té el fitxatge molt avançat, encara que Ibrahimovic ha sortit al pas per intentar que Haaland vagi al Reial Madrid, un club que al que ell ha pogut anar en diverses ocasions, sense que l'operació s'acabés de tancar mai.

 

Imatge principal: Erling Haaland, jugador del Borussia Dortmund / Europa Press