Nova cessió d'un dels talents emergents de la Masia. Després que el Barça oficialitzés la sortida de Nico González cap al València en forma d'un préstec simple, el club blaugrana ha acordat les mateixes condicions amb l'Osasuna Abde Ezzalzouli com a protagonistes. Des d'aquest 1 de setembre, el marroquí ja és nou futbolista 'rojillo' en qualitat de cedit sense opció a compra fins a l'estiu de 2023. Però abans, el Barça ha volgut lligar en curt un talent com el seu renovant-lo fins al 2026. Ara, li tocarà demostrar a Pamplona que pot tenir rellevància en un equip exigent.

L'Osasuna s'avança a Valladolid o Girona

Abde significa una nova derrota del Valladolid en clau 'mercato'. La direcció esportiva del conjunt de Pucela ja feia unes setmanes que pentinava el mercat per tal d'apuntalar el front ofensiu de l'equip. No obstant això, les últimes dues operacions en què s'ha endinsat l'entitat presidida per Ronaldo Nazário no han acabat resultant fructíferes pels seus interessos.

abde xavi hernandez barça osasuna efe
Xavi Hernández confia en Abde, però el vol veure jugar i molt en un equip de Primera / Foto: EFE

Primerament, van tractar d'aconseguir els serveis de Reinier Jesús també a través d'una cessió, però va acabar sent el Girona qui va tancar la incorporació del futbolista brasiler propietat del Reial Madrid. Aquest cop, els val·lisoletans negociaven amb un altre gran de la Lliga Santander com ho és el Barça, però la realitat salarial de la plantilla blanc-i-violeta també ha estat l'impediment principal en les negociacions. El Valladolid partia com a gran favorit per esdevenir el nou equip d'Abde de cara a la present temporada, però finalment, ha estat l'Osasuna qui ha apostat fort pel talentós extrem de Beni Melal i s'ha endut la cessió d'un futbolista molt cotitzat, que també havia estat a l'agenda de clubs com el Girona.

Overbooking als extrems del Barça

Cotitzat per les seves condicions futbolístiques, però sobretot, per la seva naturalesa. Abde és talent de barri, de professió regatejador. Ja des del seu debut a la banda del Camp Nou el darrer 31 d'octubre, va demostrar que no demanaria permís per provar coses.

abde celebra gol osasuna barça efe
Abde, celebrant un gol davant l'Osasuna, el seu nou equip / Foto: EFE

De fet, aquesta és l'actitud que va seduir Sergi Barjuan per fer-lo debutar amb el primer equip i al mateix Osasuna per demanar la seva cessió al FC Barcelona. Abde respon al perfil d'un futbolista que no deixa d'atrevir-se a buscar-li les pessigolles al seu marcador, justament el tipus de jugador que cada cop manca més a l'elit, però no a l'equip de Xavi Hernández.

Ousmane Dembélé, Raphinha i Ansu Fati compleixen aquesta labor, i Xavi aposta per Ferran Torres. i Abde hauria adoptat un rol residual a l'equip culer davant la ferotge competència a la davantera. Però al Camp Nou saben de les condicions d'Abde, i abans de deixar-lo marxar a Pamplona, han allargat el seu contracte fins al 2026. La cessió amb Osasuna no té opció a compra pel que Abde tornarà a Barcelona en una temporada. Pel bé de tots, ho hauria de fer amb un bon grapat de partits a Primera Divisió.