Joan Laporta controla una extensa llista de noms propis per solucionar un dels grans problemes que hi ha ara mateix a la plantilla del Barça. Perquè la demarcació de pivot defensiu és la que més mals de cap genera a Xavi Hernández, i amb Oriol Romeu totalment sentenciat, la intenció és acudir novament al mercat per tractar d'acabar amb aquest inconvenient. I han aparegut diverses opcions.

Per exemple, s'ha estat parlant de Joshua Kimmich o Martín Zubimendi, que són els favorits de la direcció esportiva, si bé també és necessari assenyalar Joao Palhinha. Va tenir un primer any impressionant a les files del Fulham, sorprenent tothom i convertint-se en una de les revelacions de la passada campanya en el futbol europeu. Això va provocar que el Bayern de Munic intentés la seva firma fins a l'últim moment.

Joao Palhinha Fulham / Foto: Europa Press
Joao Palhinha/ Foto: Europa Press

Va arribar a existir un acord totalment tancat entre el futbolista i l'entitat alemanya, i també amb els 'cottagers', però la documentació no va arribar a temps, i va haver de quedar-se a Londres. Poques setmanes més tard, i per a sorpresa de tots, va firmar un nou contracte, encara que es va assegurar d'incloure una clàusula de rescissió molt assequible, d'uns 60 milions d'euros. I ha continuat protagonitzant actuacions absolutament impressionants.

Una cosa que ha provocat que Thomas Tuchel continuï tenint-lo en la seva llista de la compra, i que altres gegants de la Premier League comencin a sondejar aquesta contractació, mentre que en el Camp Nou també tenen observadors seguint de prop a l'ex del Sporting de Portugal, del Sporting de Braga, del Moreirense o d'Os Belenenses. Però en un gir de guió, tot fa indicar que seguirà a Anglaterra, encara que en una altra entitat a partir de gener.

Joao Palhinha

Perquè el Liverpool i el Manchester City ara mateix són els principals candidats a acollir Palhinha a les seves files, deixant totalment fora de combat el Barça i el Bayern.

Jürgen Klopp i Pep Guardiola lluiten per convèncer Palhinha

Jürgen Klopp i Pep Guardiola consideren fonamental la incorporació de Palhinha per als seus respectius projectes, i estan lluitant per convèncer-lo. Els 'skyblues' li garanteixen poder jugar la fase final de la Champions League aquest curs, mentre que els 'reds' li prometen més minuts, i un paper més protagonista.

El que sembla clar és que el Barça haurà d'oblidar-se de l'internacional lusità, que ara mateix és un objectiu inabastable.