Amb La Liga EA Sports ja iniciada, des del FC Barcelona continuen tenint la possibilitat de modificar la plantilla abans del tancament de mercat, el dia 1 de setembre. El que està clar és que als de Xavi Hernández els continuen faltant una sèrie de reforços que permetin fer un salt de qualitat a la plantilla. Sobretot, futbolistes capaços d'obrir les defenses més tancades, desequilibrants en l'un per a un i amb un bon desbordament. L'enfrontament davant del Getafe, que va acabar amb empat a zero, va ser bona mostra d'això.

Davant de la tancada defensa azulona, els homes de Xavi no van saber posar-li mà, deixant mostres evidents de la necessitat d'incorporar nous fitxatges. Però, el problema es repeteix una vegada i una altra, és com el càstig de Sísif, condemnat a pujar una vegada i una altra una pesada roca sobre la seva esquena. El mateix li passa al Barça, amb la seva malparada economia, es veuen obligats a donar sortida a alguns dels seus actius, per deixar espai als nous. No obstant això, un dels assenyalats s'ha guanyat la confiança de l'entrenador egarenc, i només sortirà si rep alguna proposta estratosfèrica de la Premier League.

Raphinha falta Getafe / Foto: EFE - Borja Sánchez-Trillo
Raphinha durant el Getafe-Barça / Foto: EFE - Borja Sánchez-Trillo

Abde es guanya la confiança de Xavi

I és que malgrat que la sortida d'Ousmane Dembélé podria significar l'arribada de Joao Cancelo per reforçar el lateral dret, el gran deure del Barça durant diverses finestres de traspassos, el cert és que la seva pèrdua ha generat un mal de cap per a l'entrenador blaugrana.

Un perfil de futbolista que només ha trobat en Ez Abde, que ha aconseguit convèncer Xavi, després de la seva excelsa temporada en Osasuna. L'extrem marroquí és aquest jugador amb desbordament, atrevit i capaç de sortir airós de l'un contra un i obrir les defenses més tancades, de fet, va ser el més destacat en el partit del Coliseum Alfonso Pérez.

Ez Abde Fernando Calero Osasuna Espanyol / Foto: EFE
Ez Abde durant la seva etapa en Osasuna / Foto: EFE

Gràcies al gran rendiment d'Abde, els dubtes que sobrevolaven els caps dels membres del staff tècnic del conjunt català s'han anat dissolent. La seva gran pretemporada li ha valgut per generar consens sobre el seu nivell, del que pensen que és suficient per tenir importància al primer equip.

Abde no sortirà tret d'oferta estratosfèrica

Així doncs, malgrat ser un dels futbolistes que comptaven amb millor cartell a l'equip, i després d'anar passant els dies, sembla que Abde, tret d'una oferta majúscula - superior als 40 milions d'euros - es quedarà en el Camp Nou. I és que el marroquí és el més semblant a un Dembélé que ha decidit desertar.

Ez Abde celebrant un gol al costat de|juntament amb Fermín López / Foto: EFE
Ez Abde celebrant un gol al costat de Fermín López / Foto: EFE

Ja va rebutjar una gran oferta del Betis, que posava 10 'quilos' sobre la taula pel 50% dels drets del futbolista. El davanter continuava creient en les seves capacitats i després d'una xerrada amb Xavi, ha decidit apostar pel FC Barcelona. El temps juga a favor d'Abde i del Barça, però una oferta de la Premier, podria canviar-ho tot, una situació que, de moment, sembla que no es produirà.