La temporada del Reial Madrid està sent molt irregular. El conjunt de Carlo Ancelotti, a causa de les lesions que ha patit Karim Benzema en els últims mesos, ha perdut molta pólvora a dalt i ja no és capaç de desencallar partits davant de defenses tancades. Tanmateix, durant l'últim mes i mig, l'equip ha recuperat una solidesa defensiva que li està permetent encaixar pocs gols i mantenir-se viu tant en la Champions League com a la Copa del Rei i no perdre la il·lusió de poder retallar els 8 punts que el treu actualment el Barça en lliga.

Ancelotti ha recuperat la solidesa defensiva

I part d'aquest canvi es deu a la inclusió de Nacho Fernández en els XI de Carlo Ancelotti. El capità blanc ha aprofitat les baixes que han anat tenint Militao, Carvajal i Mendy per tornar a demostrar que sense fer massa soroll sempre rendeix a un nivell òptim, dotant el seu equip d'una solidesa defensiva i un compromís que només té ell a la plantilla. Un futbolista que, malgrat no destacar en res, és una benedicció per als seus entrenadors, ja que gairebé no comet errors.

Nacho Fernández capità Reial Madrid / Foto: Europa Press
Nacho Fernández exercint de capità durant un partit del Reial Madrid / Foto: Europa Press

Així doncs, el gran rendiment que ha demostrat Nacho en aquest inici d'any li ha permès guanyar-se la confiança d'un Ancelotti que ja el té com un dels seus titulars. En menys de 5 mesos, el central madrileny ha passat de ser el sisè defensa de la plantilla a gaudir de molts minuts. Una situació que no ha passat desapercebuda per Florentino Pérez, que a diferència d'allò que tènia pensat fer abans de l'inici del Mundial, li ha presentat una oferta que li millora el contracte que en té actualment de 4,2 milions d'euros anuals 4,5.

La decisió està a les mans de Nacho

Això ha agafat de sorpresa a un Nacho que ja estava pensant a fer les maletes i abandonar el Santiago Bernabéu després d'una vida sencera defensant els colors blancs. Això podria canviar radicalment, ja que no només ha rebut una oferta de renovació per part de Florentino, sinó que, a sobre, les condicions econòmiques són superiors. Nacho sempre ha dit que no es mou per diners i tot fa indicar que podria acceptar la proposta del seu president més aviat que tard.

Nacho Fernandez celebrant amb el Reial Madrid després de la seva classificació davant del Manchester City / Foto: EFE
Nacho Fernandez celebrant amb el Reial Madrid després de la seva classificació davant del Manchester City / Foto: EFE

Ara bé, a Nacho no li falten ofertes a l'estranger. Ja al passat mercat de fitxatges d'hivern hi va haver alguns equips com la Roma de José Mourinho o els Wolves de Julen Lopetegui que van intentar fitxar-lo a títol definitiu aprofitant la situació que estava vivint el central madrileny en el club dels seus amors. Però Nacho es va mantenir ferm i va acabar quedant-se. Ara està un pas més a prop de prolongar la seva carrera com a madridista.