L’ANC, Òmnium, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i l’associació de juristes Drets repartiran abans del partit de Champions League entre Barça i Celtic de Glasgow 30.000 estelades. L'acció ha estat impulsada per reaccionar contra la UEFA i defensar la llibertat d'expressió dels catalans i els seus símbols.

Les sancions de l'organisme futbolístic europeu al club blaugrana per lluir estelades en partits de competició europea han fet que les entitats catalanes iniciessin aquesta acció. El Barça va ser sancionat per la UEFA a la final de la Champions League de Berlín el 2015 amb una multa de 30.000 euros per mostrar la bandera en qüestió, i posteriorment en els partits disputats la temporada passada, també de competició europea, amb 150.000 euros.

Les multes imposades al club blaugrana van ser recorregudes davant els tribunals per l'associació Drets. Actualment el recurs presentat segueix en curs i oficialment la UEFA està demandada judicialment per la vulneració de drets fonamentals dels catalans per mostrar una bandera que no està prohibida i que el Parlament de Catalunya ha donat el seu suport.

Quan desplegar l'estelada al Camp Nou

Les quatre entitats que repartiran les banderes als voltants del Camp Nou abans del partit demanen als seguidors presents al camp que durant la sortida dels jugadors al terreny de joc despleguin les estelades. A més a més, també animen a tornar-les a mostrar en els minuts 17 i 14 segons tant de la primera com de la segona part del partit.