3 de 4 aficionats al futbol catalans són seguidors del Barça. Aquesta és una de les conclusions més cridaneres que es pot extreure de l'últim Baròmetre d'Opinió Pública del CEO amb referència a les simpaties futbolístiques. L'enquesta, que compta amb les respostes de 2.000 persones, permet aprofundir en el coneixement de la personalitat, els valors i les actituds dels catalans i catalanes.

El 65% dels enquestats afirmen sentir simpatia per algun club de futbol, per un 35% que diu el contrari. Del total, el 49% diu ser seguidor del Barça, per la qual cosa pràcticament la meitat dels catalans i catalans són blaugrana. Tenint en compte només els aficionats al futbol, el percentatge augmenta al 75%, per la qual cosa pràcticament 4.000.000 de catalans són aficionats al club blaugrana, que continua sent el club majoritari, i amb moltíssima diferència respecte als seus perseguidors.

Ronald Araujo Vinícius Júnior Barça Reial Madrid Clàssic / Foto: EFE
Ronald Araujo i Vinícius Júnior en una acció del Barça-Reial Madrid de Lliga / Foto: EFE

El Reial Madrid, segon club de Catalunya

Com ja és habitual des de fa anys, el segon club de Catalunya és el Reial Madrid, que representa el 8% dels catalans, prop de 600.000 persones, mentre que l'Espanyol segueix en la tercera posició, amb un 2% de les respostes, cosa que suposa una xifra propera als 150.000 aficionats. Ambdós clubs mantenen bona part dels seus percentatges amb referència a les últimes enquestes.

El Girona, per la seva part, ha crescut considerablement, ja que en 6 anys ha passat de no aparèixer en les primeres posicions a ser ja el quart club de Catalunya, amb un 1% dels vots, una estimació de 75.000 seguidors, per davant de l'Atlètic de Madrid i de l'Athletic Club de Bilbao, equips històricament amb una bona base de seguidors a Catalunya.

Pacheco sortint amb els punys durant un córner del Girona - Espanyol / Foto: EFE
Pacheco, sortint amb els punys durant un córner del Girona-Espanyol / Foto: EFE

Creix la rivalitat entre l'Espanyol i el Girona

El creixement del Girona, que a poc a poc es va assentant com un assidu de la Primera Divisió, ha provocat que també estigui augmentant la seva rivalitat amb el Barça i, sobretot, amb l'Espanyol, com es va poder apreciar en el derbi entre ambdós equips de la passada jornada. També existeix, tanmateix, certa rivalitat amb el Barça, sobretot durant l'etapa amb Josep Maria Bartomeu en la presidència blaugrana, quan des de Girona es veia com el Barça no li cedia jugadors, possiblement per les males relacions entre la directiva del llavors president amb els dirigents del Manchester City, el germà gran del Girona.

Ambdós equips s'enfrontaran aquest dilluns al Camp Nou, una nova oportunitat per apreciar com evoluciona la rivalitat entre Barça i Girona, que a la seva plantilla té jugadors com David López o Stuani que en el seu passat blanc-i-blau ja van tenir estires-i-arronses amb el Barça.