Jorge Vilda, l'entrenador de la selecció espanyola femenina, ha fet pública aquest dilluns la llista de 30 jugadores que començaran a preparar el Mundial que se celebrarà a partir del pròxim 20 de juliol a Austràlia i Nova Zelanda. L'expectació que hi havia al voltant d'aquest anunci era màxima, i com no podia ser de cap altra manera, hi ha hagut diverses sorpreses. Les més destacades, el retorn a la selecció de 3 de 'les 15': Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey i Ona Batlle. A més, Alexia Putellas, que encara no havia jugat cap partit amb la selecció des de la llarga lesió que va patir, també ha entrat a la convocatòria.

9 jugadores del Barça estaran presents al Mundial d'Austràlia i Nova Zalanda

L'anunci de Jorge Vila ha estat un abans i un després en el futur més immediat de la selecció espanyola, que tantes polèmiques ha protagonitzat en els darrers mesos. El passat mes de setembre, algunes jugadores, a través d'un correu, van demanar no ser seleccionables per discrepàncies amb el 'modus operandi' de la selecció. No obstant això, tres d'elles, a més d'Alexia Putellas, que tot i no signar el correu va posicionar-se al costat de 'les 15', disputaran el Mundial.

A banda d'Aitana, Alexia i Mariona Caldentey, sis jugadores més del Barça han entrat dintre de les 30 escollides per iniciar el procés de preparació de cara a la Copa del Món: Salma Paralluelo, Irene Paredes, Cata Coll, Laia Codina, Jana Fernández i Maria Pérez. Cal tenir en compte que de les 30 futbolistes, en quedaran fora set, les quals hauran de tornar a casa i que no podran disputar la cita mundialista.

Mapi León, Patri Guijarro, Clàudia Pina i Sandra Paños no entren a la convocatòria...

Ara bé, com era d'esperar, la llista de Jorge Vilda ha tingut absències molt destacades, ja que Sandra Paños (que sí que podia haver entrat), Mapi León, Clàudia Pina i Patri Guijarro continuen sense tornar a la selecció. Unes baixes molt importants per a una selecció que en els darrers tornejos importants ha mostrat una imatge per sota de tot el talent que té a les seves files.

Irene Paredes Mapi Leon Sandra Paños seleccion espanola femenina Eurocopa / Foto: EFE
Irene Paredes, Mapi León i Sandra Paños durant un partit de la selecció / Foto: EFE

... i Jorge Vilda ho explica tot

Un cop publicada la prellista per al Mundial, Jorge Vilda ha sortit a donar explicacions. "A la Federació, des del president fins als de staff, sempre hem estat oberts al diàleg. Sempre s'ha mostrat a favor de solucionar aquest conflicte. Està pràcticament resolt. Queden alguns serrells. Hi ha hagut converses, privades i que aquí no desvetllarem, i en aquestes converses ens ha portat a prendre aquesta decisió", ha explicat l'entrenador de la selecció.