Acaba la interminable campanya electoral a la presidència del Barça amb el debat de TV3 i Catalunya Ràdio. Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa esperaven aquesta última oportunitat per acabar de decantar la balança, però de gran guanyador del partit només n'hi ha hagut un.

Laporta, qui té més experiència en aquest terreny, qui té més cintura en els cara a cara, i qui té més fusta de líder en aquests escenaris, s'ha endut el debat al seu terreny. Ni els atacs d'un desubicat Font ni els d'un revolucionat Freixa han pogut descentrar l'expresident blaugrana i també gran favorit a endur-se la victòria aquest diumenge 7 març a les urnes.

Font Freixa Laporta Tv3 debat @TV3

Víctor Font, Joan Laporta i Toni Freixa acompanyats de Francesc Garriga / TV3

Míting final amb espectacle

El debat ha confrontat idees molt diferents. Una basada en l'experiència com la de Laporta. Una d'acadèmica com la de Font. I una sentimental com la de Freixa. Totes elles intentant captar els socis indecisos i que segurament després d'aquest debat tampoc els quedi res més clar.

Quatre mesos sense president al Barça s'estan fent molt llargs i els candidats han tingut massa temps per explicar les seves idees. Potser per això el debat ha estat menys debat de l'esperat. Algunes factures del passat han reobert escletxes i l'agressivitat ha estat protagonista. Però més enllà d'alguna sortida de to d'algun candidat, d'alguna mentida que s'ha intentat camuflar i d'un debat que per moments ha semblat un míting a tres, ha estat un bon espectacle televisiu i poc més.

Laporta surt reforçat perquè ha tornat a ser aquell candidat amb ganes de menjar-se el món. Font s'ha empetitit però ha reforçat la idea dels seus votants fidels. I Freixa ha captat els socis indecisos que no volen estridències ni volen trencar amb el passat.

1x1 del debat a les eleccions del Barça

Joan Laporta Sergi Alcàzar Joan Laporta
Titular
Acostumat als debats, qui té més experiència i el que es mou millor en aquests terrenys. Ha rebut des de totes bandes però ha estat atent i ha sabut treure les pilotes calentes com si fos una feina fàcil. I a banda de ser agressiu i defensiu quan tocava, també ha tret la seva part més propera. Ha rigut i ha dominat el partit com ha volgut. Si fos jugador del Barça, sempre seria titular.
Victor Font Presidenciable Barça - Sergi Alcazar Víctor Font
Substituït
Agressiu, desubicat i amb poca interacció. Ha estat el més decebedor ja que ha estat el seu pitjor debat dels tres celebrats. Li ha costat entrar en joc, ha tingut bons moments quan ha parlat del seu projecte, però quan s'ha enfrontat a Laporta ha notat la seva falta d'experiència per encaixar cops i retornar-los. Massa temps mirant fixament a càmera i sense treure profit dels seus millors arguments. Ha fet un partit correcte, però hagués estat substituït.
Toni Freixa @FidelsAlFCB Toni Freixa
Revulsiu
Bon discurs, bona preparació i per fi ha arribat el moment que se'l vegi ofensiu de veritat. No ha portat la veu cantant del debat, però ha estat el principal contrapunt. Ha atacat molt més que en d'altres debats i s'ha mostrat molt hostil contra Laporta. Al final, ha estat qui més ha millorat la seva aposta televisiva perquè en els dos debats anteriors havia tingut un perfil molt baix. Ha començat el partit com a suplent però quan ha sortit ha estat atrevit i s'ha convertit en revulsiu.

 

Imatge principal: Laporta, Font i Freixa durant el debat a la Confederació Mundial de Penyes / FC Barcelona