Partit per extreure poques conclusions, més enllà del resultat. El Barça ha superat un Eibar sense complexos gràcies a Luis Suárez i Leo Messi. El primer ha obert la llauna i el segon s'ha encarregat, una altra vegada, de millorar els companys.

Gerard Piqué i Samuel Umtiti es reivindiquen després de lesions i sancions com els millors aliats d'un Barça que juga el pròxim dimarts contra el Chelsea a Londres. Philippe Coutinho segueix sense aixecar el vol i desaprofita 30 minuts.

L'1x1 del Barça

Ter Stegen: Complidor

No ha tingut problemes per contenir les arribades de l’Eibar. Ha estat impecable en totes les accions en les que ha intervingut amb les mans i no ha comès cap errada quan s’ha convertit en un central més per oxigenar la sortida de pilota.

Sergi Roberto: Madur

Cada setmana és una mica més complet. Valverde ha tornat a demostrar que Sergi Roberto és quelcom més que el lateral titular del Barça. El futbolista de Reus té total llibertat per eliminar rivals amb conduccions i els companys s’adapten amb un sistema d’ajudes gairebé mecànic.

Gerard Piqué: Clau

Sempre és una garantia. En els dies on el rival explota el físic, ell destaca per unir unes condicions privilegiades a una tècnica depurada. Ha estat decisiu en les jugades àrees i un salvavides quan el Barça passava pels pitjors minuts, tancat en defensa. L’equip està d’enhorabona després de trobar-lo a faltar contra el Getafe.

Samuel Umtiti: Rocós

Partit sense fissures. Ha tornat a formar parella amb Piqué i l’equip ho ha notat. No ha tingut l’espectacularitat d’altres dies, però ha seguit alimentant la seva condició de central de primer nivell. Els davanters de l’Eibar han acabat desesperats.

Jordi Alba: Temptat

El plantejament de l’Eibar, acumulant molts jugadors al camp del Barça, ha regalat espais a un Jordi Alba que no els ha desaprofitat. El lateral s’ha desplegat sempre amb criteri i ha coronat el seu notable partit amb un gol en els últims minuts.

Sergio Busquets: Apagat

No ha pogut brillar per la falta de control del Barça. L'equip no ha trobat la fórmula per amagar la pilota i sortejar la pressió asfixiant de l'Eibar. Les pilotades llargues han jugat a la seva contra.

Ivan Rakitic: Lampista

Ha tornat a solucionar els desajustos dels companys i s’ha convertit en la primera línia per aturar les constants envestides dels bascos. En la primera part, ha estat la solució de Valverde per acumular centímetres en les pilotades llargues de Ter Stegen.

Paulinho: Gris

El decorat del partit semblava perfecte pel seu lluïment personal. El 4-4-2 del Barça i l’estadi d’Ipurua havien de constituir el millor decorat per potenciar les seves qualitats físiques. Paulinho ha decebut Valverde perquè no ha estat capaç d’ajudar un equip que l’ha trobat a faltar. Ha estat el segon i últim canvi.

Andrés Iniesta: Reservat

El Barça ha estat incapaç de dominar la possessió contra un Eibar que preferia aparcar el mig del camp per jugar-se els tres punts a les àrees. La falta de claredat dels blaugrana amb la pilota als peus ha esborrat del mapa un Iniesta que ha durat poc més de 60 minuts sobre el camp.

Leo Messi: Indiscutible

Ningú pot mantenir després del seu partit a Eibar que no és el millor del món. Ha inventat mig gol de Suárez amb una assistència inimaginable. Les condicions del camp convidaven a veure un Messi menys definitiu i més creador. Ha interpretat la senyal a la perfecció i, fins i tot, ha estavellat una pilota al pal. La setzena de la temporada.

Luis Suárez: Aplicat

Suárez sabia que Dimitrovic, el porter de l’Eibar, va a terra amb molta facilitat. I ho ha explotat en nombroses ocasions fins a trobar el gol. En el futbol no tot és intuïció i es notava que el davanter uruguaià coneixia els defectes del rival. Ha jugat un paper clau per oxigenar l'equip quan la defensa estava pressionada.

Philippe Coutinho: Mandrós

Ha tingut gairebé mitja hora per reivindicar-se a la seva competició, la Lliga, però l’ha desaprofitada. Al jugador més car de la història del Barça se li ha d’exigir més que dues o tres passades de mèrit. En algunes jugades, sobretot en defensa, ha transmès una sensació d’indolència alarmant.

Aleix Vidal: Desagraït

Ha entrat en els últims minuts i ha tingut l’oportunitat d’enterrar el partit. Ha tingut tot el temps del món per fer el 0-2 després d’una genial assistència de Leo Messi, però el seu xut ha impactat en les cames de Dimitrovic. Necessita alçar la veu si vol que Valverde el segueixi tenint en compte en la rotació.