El Barça manté el rècord d'imbatibilitat a la Lliga en un Clàssic que no ha tingut res de descafeïnat. L'equip, que ha jugat la segona part amb un home menys per l'expulsió d'un Sergi Roberto reincident, ha mostrat l'orgull per esgarrapar un punt i descomptar una nova jornada per tancar el campionat sense perdre.

Leo Messi torna a tapar les carències dels blaugrana, que han jugat millor després de la vermella de Roberto. El partit no parla gens bé de Philippe Coutinho. El brasiler ha passat de puntetes pel seu primer Barça-Madrid. Andrés Iniesta tampoc ha pogut tenir incidència en una nit que posa el focus sobre la conducta exagerada de Luis Suárez.

1x1 del Barça

1x1 Ter Stegen Marc-André Ter Stegen
Superat
No ha pogut fer res en cap dels dos gols del Madrid. En el primer, Cristiano remata sobre la mateixa línia de gol. I en el segon, Bale connecta un xut que entra per l'escaire. Tenia una oportunitat per retallar distàncies amb Jan Oblak en la cursa pel Zamora, però no ho ha aconseguit.
1x1 Sergi Roberto Sergi Roberto
Expulsat
Segona expulsió en poc més de dues setmanes. A Vigo va agafar Iago Aspas quan encarava Ter Stegen i avui ha agredit Marcelo en una jugada que ha condicionat la segona part del Barça. És jove i encara té marge per corregir aquest tipus d'accions.
1x1 Gerard Piqué Gerard Piqué
Compromès
Sempre respon en els Clàssics. L'exigència el motiva. I en partits com el d'aquesta nit sempre és una assegurança. La voluntat d'atacar l'ha traït en els últims minuts, quan el Barça estava més pendent de protegir l'empat que d'aconseguir el tercer gol. Ha organitzat un passadís després de la festa del doblet davant la negativa del Madrid.
1x1 Samuel Umtiti Samuel Umtiti
Triturat
Ha rebut la majoria dels cops del Madrid. Bale li ha clavat els tacs al bessó en una jugada que mereixia la vermella directa. Tot i això, en defensa s'ha mostrat segur i ha estat un actiu quan l'equip ha hagut de sacrificar-se.
1x1 Jordi Alba Jordi Alba
Desfrenat
No s'ha aturat a pensar. Ni en atac ni en defensa. Ha protagonitzat una picabaralla amb Luka Modric abans d'etzibar-li una puntada de peu a Marcelo dins l'àrea que l'àrbitre no ha volgut veure. En atac ha intentat desdoblar la banda esquerra i ho ha aconseguit en els primers minuts.
1x1 Sergio Busquets Sergio Busquets
Imprecís
No ha tingut la seva millor nit. Quan el Barça ha sabut tenir les línies ben juntes, ell ha sobresortit. Però quan el partit s'ha esbojarrat, evitant el mig del camp i centrant-se en les dues àrees, s'ha empetitit. Tampoc ha estat brillant en les passades. El Barça ha notat la seva falta d'encert, sobretot en les transicions.
1x1 Ivan Rakitic Ivan Rakitic
Colós
Desplegament físic i tècnic a l'alçada de la seva gran temporada. Ha fregat el gol i s'ha multiplicat quan el Barça ha hagut de contenir el Madrid amb un jugador menys. Valverde ha tornat a veure com la seva gran aposta compleix amb escreix les expectatives.
1x1 Andrés Iniesta Andrés Iniesta
Minvat
Va entrenar entre cotons durant tota la setmana. Les molèsties musculars no l'han apartat de l'onze en el seu últim Clàssic. Ha tornat a capitanejar l'equip per deixar detalls tècnics únics. El ritme frenètic no ha afavorit que tingués incidència directa en el joc i el marcador. Ha estat el segon canvi.
1x1 Coutinho Philippe Coutinho
Inoperant
Un dels seus pitjors partits des que va arribar al Barça el gener passat. Ha tornat a començar a la banda dreta, però no ha ajudat en atac ni en defensa. Marcelo ha tingut una autopista per atacar quan volia i el Madrid ho ha aprofitat. Ha estat el gran sacrificat per l'expulsió de Roberto i s'ha quedat al vestidor en el descans. El fitxatge més car de la història del club ha de fer moltes coses més.
1x1 Leo Messi Leo Messi
Orgullós
El seu orgull val un punt. L'equip s'ha entregat a ell quan pitjor ho estava passant. Messi ha tornat a guiar el Barça en una segona part brillant, on ha fet el segon gol i ha perdonat el tercer. Quan ningú tenia gasolina per córrer, ell sempre es reservava una cursa per animar el partit i l'afició.
1x1 Luis Suárez Luis Suárez
Exagerat
Les repeticions no parlen bé del seu comportament. Té tendència a exagerar les faltes i protestar les caigudes. És part del seu joc, però avui, com en altres partits, se li ha girat en contra. L'àrbitre ja no xiulava per decret. Ha fet el primer gol amb una gran rematada després d'una centrada de Sergi Roberto.
1x1 Nélson Semedo Nélson Semedo
Solució
L'expulsió de Roberto li ha donat mitja part. En els 45 minuts que ha estat sobre el terreny de joc, Semedo ha exhibit exuberància física enganxat a la línia de la banda dreta. Els companys comencen a creure-se'l i el busquen gairebé sempre a l'espai.
1x1 Paulinho Paulinho Bezerra
Assenyalat
Valverde ha volgut reforçar el mig del camp. Paulinho per Iniesta per protegir el 2-1. No ho ha aconseguit. El brasiler ha evidenciat de nou molts problemes per decidir amb la pilota als peus. És un atleta a qui se li apaga la llum quan ha d'intervenir en una possessió llarga o un contracop.
1x1 Paco Alcácer Paco Alcácer
Testimonial
El seu canvi, a falta de dos minuts pel final, buscava perdre temps. No ha intervingut en cap jugada d'atac i s'ha limitat a sumar físic en el tram final per mantenir el punt i el rècord.