El Reial Madrid està a punt d'anunciar la renovació d'Éder Militao. El central brasiler, cada vegada més important en l'esquema de Carlo Ancelotti, està sent temptat pel París Saint-Germain, que vol formar en el Parc dels Prínceps l'eix central de la selecció del Brasil, amb Militao al costat de Marquinhos. El Reial Madrid no es pot donar el luxe de perdre el central, per la qual cosa fa unes setmanes inici converses amb el seu entorn per tancar una renovació. Les negociacions, tal com informa el diari As, van pel bon camí, per la qual cosa la renovació podria ser oficial ben aviat.

Florentino Pérez entén que Militao, que acaba de complir 100 partits amb el Reial Madrid, mereix un augment salarial, però a canvi exigeix posar una clàusula de 1.000 milions d'euros, per enviar-li un clar missatge a Nasser Al-Khelaïfi que les estrelles del Reial Madrid són intocables.

Eder Militao celebrant gol Getafe Reial Madrid / Foto: EFE
Militao, celebrant el gol que va marcar en el Getafe-Reial Madrid / Foto: EFE

El premi a la paciència

Éder Militao ha hagut d'esperar el seu moment, però al final ha aconseguit demostrar tot el seu potencial. Fitxat del Porto fa 4 temporades a canvi de 50 milions d'euros, el central brasiler va arribar al Santiago Bernabéu com tercer a la llista de preferències, per darrere de Sergio Ramos i de Varane. Al principi, a més, es va mostrar com un central ràpid i expeditiu, però també excessivament revolucionat, la qual cosa el feia cometre massa errors.

Tot va canviar fa dues temporades, quan les lesions de la dupla defensiva titular va fer que Zidane no tingués més remei que posar a l'eix de la defensa a Militao amb Nacho Fernández. Molts temien una allau de gols en contra, però a l'hora de la veritat ambdós jugadors van rendir a un nivell espectacular, especialment el brasiler.

david lloa eder mil·litau real madrid europa press
David Alaba, al costat d'Éder Militao, en acabar un partit del Reial Madrid / Foto: Europa Press

Una dupla insuperable

Aquell estiu, el Reial Madrid es va desprendre de Sergio Ramos i de Varane i va fitxar Alaba, i l'aposta va ser tot un encert. Al costat de l'austríac, Militao va créixer d'una forma exponencial, passant a ser un dels millors centrals del planeta. La dupla funciona tan bé que, malgrat el fitxatge de Rüdiger, Ancelotti ha optat per mantenir-la.

És per això que el Reial Madrid no té la més mínima intenció de traspassar Militao, que amb 24 anys està cridat a ser tota una llegenda del club. Alaba i Rüdiger són jugadors per al present, ja que per edat no estaran massa temps al Reial Madrid. Militao, en canvi, és un central que durarà molt i que promet donar grans alegries a l'afició del Madrid.