El '10' d'Anssumane Fati al Barça continua a subhasta. Perquè sembla evident que no seguirà cap temporada més, després d'haver estat inclòs per Joan Laporta a la llista de descarts. La paciència s'ha esgotat amb l'internacional espanyol, que ja sap que haurà de començar a buscar un nou equip. I això és precisament el que està fent Jorge Mendes, que ha començat a oferir-lo per diversos combinats de la Premier League.

Leo Messi era el principal candidat a heretar aquest dorsal, que quedarà lliure amb la sortida de l'extrem de 20 anys, però la seva tornada s'ha complicat. Al Camp Nou no poden fer cap bogeria per un crac que ja està en la recta final de la seva carrera a l'elit i, a més, la marxa de Sergio Busquets ha fet dubtar a l'astre del Paris Saint-Germain. De manera que no és descartable que el mític número que també van lluir Diego Armando Maradona, Ronaldinho o Romario sigui per a un altre reforç.

I aquí és on ha aparegut Karim Adeyemi. Ell mateix s'ha encarregat d'oferir-se, després d'enviar una indirecta a Xavi Hernández a través de les seves xarxes socials, fent-li like a un tweet en què un aficionat demanava que el germànic es convertís en el successor d'Ansu. Una opció que no està descartada, ja que cal recordar que, quan encara militava a les files del Red Bull Salzburg, ja va estar en els plans de Mateu Alemany.

Encara que finalment es va decantar per la proposta del Borussia Dortmund, que va estar més ràpid que la resta d'interessats, i va pagar prop de 30 milions d'euros per la jove estrella nascuda l'any 2002, el mateix any que Fati. La seva adaptació a la Bundesliga va ser una mica més lenta de l'esperat, per culpa de les lesions, però en aquest 2023 ha estat quan ha acabat d'explotar tot el potencial que té, i ha acumulat un total de nou gols i de sis assistències entre totes les competicions.

Destaca per la impressionant velocitat que té, i per la seva habilitat tècnica. En el Barça estaran molt atents.

El cost d'Adeyemi, el principal obstacle

Però hi ha un problema greu que dificulta la contractació d'Adeyemi per al Barça. I és que el BVB ja perdrà la seva principal figura, Jude Bellingham, i no volen quedar-se també sense una altra de les seves estrelles. Així que no ho posaran senzill, i demanaran molts diners per ell.

Sense oblidar que les relacions no són especialment bones després de tot el que va passar amb Ousmane Dembélé en el seu moment, fa gairebé sis anys.