la xarxa patrocini petit

La selecció espanyola femenina d'hoquei patins, amb set jugadores catalanes, ha revalidat el títol de campiona del món, en imposar-se a Argentina en la final disputada al Palau Blaugrana per 5-8. És el setè Mundial que guanya el conjunt espanyol, i el tercer de consecutiu. El partit ha estat molt igualat i s'ha decidit en els últims 5 minuts, amb dos gols seguits de la debutant María Sanjurjo, que han posat el 5-7 i el definitiu 5-8 al marcador. La resta de golejadores de la selecció espanyola han estat les jugadores de l'HC Palau Berta Busquets i Laura Puigdueta; Marta Piquero i Sara González. Al descans s'ha arribat amb un 2-3 favorable al conjunt que entrena Ricardo Ares. D'aquesta manera s'ha repetit el guió de la final de 2017 a Nanjing, a la Xina, en què Espanya també va derrotar Argentina, en aquest cas, per 7-5.

De la seva banda, la selecció masculina, també amb majoria de jugadors catalans, s'ha refet de la derrota en semifinals davant Portugal i ha guanyat la medalla de bronze, en superar França 0-5. El partit  ha quedat sentenciat en la primera part, amb gols d'Ignasi Alabart, Nil Roca, Albert Casanovas i Jordi Adroher, que han posat un clar 0-4 favorable a Espanya. Els d'Alejandro Domínguez han gestionat aquest avantatge en el segon temps, en què un últim gol de Toni Pérez ha arrodonit el marcador.