La candidata dels Comuns, Ada Colau, quedaria en primer lloc per la mínima, i amb un frec a frec amb el candidat de Junts, Xavier Trias, i el del PSC, Jaume Collboni, segons una enquesta a peu d'urna de l'empresa GESOP per a Betevé i El Periódico. Colau pot treure entre 10 i 11 escons, seguida de Trias amb 9-10, i de Collboni amb també 9-10. A continuació se situarien el candidat d'ERC, Ernest Maragall, amb 6-7; el del PP, Daniel Sirera, amb 2-3, i finalment el de Vox, Gonzalo de Oro, també amb 2-3.

🔴 Resultats Eleccions Municipals i Autonòmiques 2023, DIRECTE | ÚLTIMA HORA


🔴 Resultats eleccions a Barcelona, DIRECTE | ÚLTIMA HORA


🕜 Fins quina hora es pot anar a votar a les eleccions del 28 de maig?

Ada Colau obtindria d'aquesta manera el 22,5 % dels vots. Els comuns millorarien en gairebé dos punts els resultats del 2019 (20,7 %), però només aconseguirien un estret marge sobre Xavier Trias i Jaume Collboni, que obtindrien respectivament el 20,8 % dels vots i el 19,9 %. Trias gairebé duplicaria els resultats de Junts el 2019 (va ser el 10,5 % i 5 regidors) i el PSC aconseguiria un punt i mig més (18,4 % i 8 regidors).

Ernest Maragall, que va guanyar els anteriors comicis, passaria en aquesta ocasió a la quarta posició, amb el 14,5 % dels vots (molt per sota del 21,4% dels vots d’ara fa quatre anys). Darrere del republicà hi hauria el PP i Vox, que empatarien en el percentatge de vot (5,9 %). El partit ultra espanyol entraria per primera vegada al consistori, després de fer-ho ja al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya.

sondeig beteve municipals 28m barcelona

Ni CUP, ni Cs ni Valents

En canvi, tant Ciutadans com Valents quedarien fora de l’Ajuntament de Barcelona. El partit d’Anna Grau rebria l’1,4 % dels vots i Valents, l’1,5 %, una dècima més. La CUP tampoc no obtindria cap regidor i es quedaria amb el 3,2 %. Per accedir al consistori cal superar el 5% de vots.

La participació a la capital catalana fins a les 18.00 hores ha patit un lleuger descens respecte als comicis de fa quatre anys amb notables diferències entre els districtes. Sant Andreu, Sants-Montjuïc i Nou Barris lideraven la caiguda de vot a Barcelona, mentre que la participació a Sarrià-Sant Gervasi només ha baixat un 0,74%. Sarrià-Sant Gervasi és l'únic districte que no presenta un descens de vots destacat respecte als anteriors comicis, amb un 53,06% de participació fins a les 18.00 hores. Les Corts se situa com el segon districte amb menor pèrdua de vot (ha disminuït 1,88 punts), seguit de l'Eixample, que fins a les 18.00 hores té una participació de 51,5%, 2,9 punts menys que el 2019. En canvi, a Sant Andreu ha caigut més de 4 punts, a Sants Montjuïc també prop de 4 punts i a Nou Barris 3,88 punts.