“Només amb el nostre vot tenim la possibilitat d’alliberar Barcelona de la que la volen sotmesa, submisa i callada”. D’aquesta manera, Ernest Maragall ha fet una crida a la mobilització en aquestes eleccions municipals, davant d’unes enquestes que no li són del tot favorables. En un acte de campanya al barri del Poblenou, l’alcaldable d’Esquerra Republicana ha assegurat que omplint les urnes de vots republicans es podrà impedir que la capital de Catalunya caigui en la resignació o la submissió que volen “els de sempre”. Ho ha fet, un dia més, sacsejant l’espantall de la sociovergència: “Els dos són resignació, són renúncia”. I ha posat la cirereta al pastís: “Colau i Collboni pretenen esborrar 1-O i Trias sembla acceptar-ho”.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

🗣 Ernest Maragall: "Tothom hauria de ser més prudent a l'hora de reivindicar Pasqual Maragall"


En un acte a la Rambla del Poblenou, Ernest Maragall ha situat Barcelona en una dicotomia aquest diumenge: "No està en joc qui mana, sinó que està en joc què és Barcelona, si volem una Barcelona resignada, submisa i obedient, sotmesa als designis de gent diversa, o una Barcelona lliure i protagonista". En aquest sentit, ha alertat sobre la possibilitat del pacte entre Xavier Trias i Jaume Collboni, "un govern del poder de sempre" i uns partits que representen "la resignació i la renúncia". Per això ha fet una crida a la votació massiva perquè "Pedro Sánchez no decideixi qui mana". El candidat republicà no s'ha quedat aquí, sinó que ha reblat la seva advertència, assegurant que Colau i Collboni "pretenen esborrar l'1-O i passar pàgina", i que "Trias sembla acceptar-ho".

En la mateixa línia, Oriol Junqueras ha denunciat com Barcelona “ha estat abandonada” per aquells qui l’han governat els últims vuit anys, els comuns i el PSC, que “també estan al govern espanyol”. El líder d’Esquerra Republicana els ha acusat de “negar-li” a la capital catalana una “xarxa digna de Rodalies” o de “segrestar” el front marítim perquè continuï en mans de l’Exèrcit espanyol. “L’han volgut convertir en una sucursal al servei dels interessos dels seus partits”, ha denunciat el dirigent republicà. Per a revertir-ho, ha fet una crida a la participació massiva, perquè el vot és “l’eina més sagrada que tenim”, que fins i tot ha costat la presó a persones com ell. “No ho malaguanyem quedant-nos a casa”, ha pregat.

junqueras campanya poblenou   Eva Parey
Foto: Eva Parey

Elena es fa militant d'ERC

Del PSC a ERC, el mateix recorregut que va fer Maragall. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, es farà militant d'Esquerra Republicana. Així ho ha anunciat durant el mateix acte. Ho ha venut com "un pas més des del mateix projecte". L'últim carnet que va tenir va ser el del PSC, on formava part del sector catalanista. El va estripar l'any 2014 per discrepàncies amb la direcció del partit davant del conflicte polític. "Barcelona no pot estar en mans de Collbonis, gent sense principis, que diuen en cada moment el que convé dir amb independència del que diguin, si és que pensen", ha defensat Elena. Ha carregat contra el seu expartit, que va "renunciar a defensar el dret a decidir" i que s'ha convertit en "el partit de l'statu quo, que representa els interessos dels de sempre". L'ha contraposat a ERC, que ha "integrat totes les sensibilitats".