Força imparable de Junts a Igualada. Ni la coalició Igualada Som-hi, ni l’aposta d’ERC amb l’exconsellera Alba Vergés al capdavant han pogut frenar l’alcalde del municipi des de fa 12 anys, Marc Castells, que s’ha tornat a coronar com la força més votada a la capital de l’Anoia a les  eleccions municipals ampliant distàncies. De fet, Castells s’ha quedat tan sols a un regidor de la majoria absoluta.

 

🔴 Resultats Eleccions 2023, DIRECTE | Escrutini de Municipals i Autonòmiques

Junts ha passat de 9 a 10 regidors, seguit dels socialistes (sota la marca Som-hi) amb 5, 1 més que en els darrers comicis. D’altra banda, patacada d’ERC al consistori igualadí, que passa de ser la segona força (amb 5 regidors) a la tercera, amb 3. La CUP ha augmentat un regidor, fins a arribar als 3 i Ciutadans, tal com ha passat arreu del país, ha desaparegut del mapa. Així doncs, la dreta ha quedat totalment fora del plenari d’Igualada.  Així serà l'hemicicle de l’Ajuntament d’Igualada en aquesta nova legislatura: 

 

Junts perd Vilafranca del Penedès

A la capital de l’Alt Penedès, les forces s’han capgirat. El PSC ha aconseguit la victòria amb un total de 8 regidors, 3 representants més que en les darreres municipals i passant de ser la tercera a la primera força. Per contra, Junts ha reculat a la segona posició amb 5 regidors, un parell menys. Cal recordar que en aquesta passada legislatura, Junts va pactar amb el PSC i es van repartir els càrrecs de govern:  l'alcaldia per Junts (Pere Regull) i el primer tinent d'alcalde pel PSC. Per tant, ara caldrà veure si aquest pacte es pot repetir amb un altre joc d’equilibris. 

ERC, la CUP i els comuns han mantingut els resultats de 2019 amb 5, 2 i 1 regidor, respectivament. i Ciutadans i, en definitiva, la dreta, han perdut tota la representació a Vilafranca del Penedès. 

 

El PSC guanya a Vilanova i la Geltrú 

A Vilanova i la Geltrú, els socialistes han revalidat la victòria amb molta més comoditat que en els darrers comicis. Si el 2019 ERC i el PSC van quedar empatats amb 7 regidors, ara, Juan Luis Ruiz ha aconseguit desmarcar-se dels republicans fins a aconseguir 11 regidors, 4 més que en les darreres eleccions. ERC, tot i mantenir la segona posició, ha baixat notablement dels 7 a 3 representants. Junts, per la seva banda, ha passat a la quarta posició amb 2 regidors i els cupaires també n’han perdut un, amb un total de dos. Així doncs, a Vilanova aquesta legislatura no es podrà repetir el pacte a tres bandes entre Junts, Esquerra i CUP.

La tercera posició a la capital del Garraf ha estat pel Partit Popular, que fins ara no tenia presència al consistori. N’ha aconseguit 3, els mateixos que tenia Ciutadans. Els Comuns s’han mantingut amb un parell de regidors.