De cara a les properes eleccions municipals 2023, fixades per al diumenge 28 de maig, els partits polítics ja tenen gairebé enllestits els seus candidats als 947 municipis de Catalunya, per donar prou temps perquè els caps de llista es puguin donar a conèixer entre els seus potencials votants. En el cas de Valls, capital de l'Alt Camp, el principal focus d'atenció estarà en si Junts per Valls pot revalidar la victòria que l'any 2019 li va permetre arribar a governar de la mà d'ERC, segons força, després d'arribar a un pacte de govern. En aquest context posem cara als candidats a l'alcaldia de Valls en les eleccions municipals 2023 que ja estan definits.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota
 

A continuació trobaràs la llista actualitzada dels candidats de Valls a les eleccions municipals 2023 i els noms que més sonen per alguns partits que encara no han fet públic el seu cap de llista. Aquesta informació s'anirà actualitzant a mesura que es donin a conèixer més candidats i més detalls per liderar l’Ajuntament de Valls.

Junts per Valls busca revalidar l'alcaldia amb Dolors Farré

Junts es presentarà a les eleccions municipals del 28 de maig de 2023 amb Dolors Farré de cap de llista. L'actual alcaldessa optarà a un segon mandat, després d'haver rellevat el 2019 l'actual president de Junts al Parlament, Albert Batet. L’alcaldessa, durant la seva presentació va afirmar que Valls és una ciutat d’oportunitats i benestar. També va valorar positivament les accions preses des de l'alcaldia al llarg del darrer mandat quant a mobilitat i sostenibilitat com, per exemple, la millora del Passeig dels Caputxins, el Passeig Tarradellas i el Passeig de l’Estació, la instal·lació de plaques fotovoltaiques, actualització de l’enllumenat públic de tipus LED. Farré també va aprofitar per parlar de projectes de futur, com treballar per un nou hospital per l’Alt Camp i la Conca de Barberà i continuar treballant per oferir habitatge que revitalitzi el Barri Antic del municipi.

Dolors Farre Alcaldesa Valls Junts AJUNTAMENT
Dolors Farré, alcaldable de Junts a Valls / Foto: Ajuntament de Valls

Teresa Rull serà la cap de llista d'ERC

ERC aposta per Teresa Rull Ferré per encapçalar la llista a les eleccions municipals del 2023 a la capital de l’Alt Camp. Rull agafa el relleu de Jordi Cartanyà com a cap de llista de la formació republicana de cara a les eleccions del maig de l’any vinent. Durant la seva presentació, la regidora es va mostrar “orgullosa i satisfeta” de ser “la primera dona que encapçala una llista municipal d’Esquerra a Valls". Rull va afirmar que vol "fer de la política local un espai permanent de referència dels valors de progrés, feminisme, civilitat, compromís social i mediambiental". També va destacar que tot això "no ho pot fer sola" i que necessitarà el suport de "tots i totes les persones" que l’acompanyin en aquesta travessia.

Teresa Rull alcaldable ERC Valls ERC
Teresa Rull, alcaldable d'ERC a Valls / Foto: ERC

El PSC aposta per Rosa Maria Ibarra com a cap de llista

Des del passat mes de juny se sap qui serà la cap de llista dels socialistes a la capital del Baix Camp. Es tracta de Rosa Maria Ibarra, qui és llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida, màster per la UAB en Lideratge per la Gestió Política i Social. És regidora de l’Ajuntament de Valls des del 2007 i diputada al Parlament de Catalunya des del 2015. De cara a aquestes eleccions, els socialistes aposten per ser una alternativa a l’actual govern de Junts i ERC-Compromís que, segons la mateixa cap de llista va explicar en el passat, està en degradació. En les passades eleccions municipals del 2019, el PSC esdevenia la tercera força al consistori amb 2.010 vots i quatre regidors.

Rosa maria ibarra PSC Valls
Rosa Maria Ibarra, alcaldable del PSC a Valls / Foto: PSC

La CUP encara no ha presentat el seu cap de llista

La CUP, que en les eleccions municipals de 2019 va obtenir un 13,14% dels vots i 3 regidors, encara no ha fet oficial els integrants de la seva llista, tot i que s'espera que d'aquí poc facin oficial el seu cap de llista i la resta d'integrants de la candidatura a la capital de l'Alt Camp.

Ciutadans no es presentarà a les eleccions municipals de 2023

Ciutadans, formació que en les eleccions municipals de l'any 2019 va aconseguir un 7,4% dels vots i 1 regidor, no es presentarà en els comicis municipals del 28 de maig. Segons va informar el mitjà El Vallenc, ho va anunciar Cristina Laiz, l'única regidora al consistori de la ciutat. Laiz va assegurar que es mostra decebuda i desencantada de la política local. En aquest sentit, la regidora va dir que treballar «en solitari a l’Ajuntament de Valls era complicat i que també tanca les portes a la política local per motius personals, familiars i laborals».

El consistori sorgit el 2019

En les eleccions municipals de 2019 a Valls, la capital de l'Alt Camp, el partit que va aconseguir més vots va ser Junts per Valls. Concretament, van obtenir un 32,38% dels vots i 8 regidors, que els han permès governar de la mà d'Esquerra Republicana, després d'arribar a un acord de govern. ERC, per la seva banda, l'any 2019 va aconseguir un 22,07% dels vots i 5 regidors. En tercera posició es va situar el PSC, liderat per Rosa Maria Ibarra que enguany repeteix com a alcaldable, i va obtenir un 18,17% dels vots i 4 regidors. Finalment, els darrers partits amb representació al consistori en aquest darrer mandat han estat la CUP i Ciutadans, amb 2 i 1 regidor respectivament. En les eleccions municipals d'enguany, Ciutadans ja ha anunciat que no es presentarà i la CUP encara no ha definit el seu candidat.

Les eleccions municipals 2023 del 28 de maig, a municipis i algunes comunitats autònomes

En les eleccions municipals 2023 del 28 de maig es votarà a tots els municipis catalans, però també als espanyols i a un grapat de comunitats autònomes de l'Estat. Una data, doncs, que servirà per mesurar la temperatura i la solidesa dels diversos partits en l'àmbit estatal, especialment de cara a les eleccions legislatives 2023, que tindran lloc a finals d'any. En aquestes s'augura un gran cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo.