Els ajuntaments ja estan adoptant els últims acords del mandat 2019-2023 davant la proximitat de les eleccions municipals 2023. La convocatòria se celebrarà el proper diumenge 28 de maig i triaran la nova composició dels 947 plens de Catalunya. Entretant, els partits també enllesteixen els últims detalls de les candidatures que presentaran arreu del territori.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota
 

Pineda de Mar, el Partit dels Socialistes de Catalunya acumula 16 anys ininterromputs amb la vara d'alcaldia. De fet, a les últimes eleccions, els socialistes van aconseguir majoria absoluta. Precisament, aquests últims quatre mandats han estat liderats pel mateix candidat, Xavier Amor, que aspirarà a un cinquè en aquests comicis del 28 de maig. A continuació, hi ha la llista completa dels candidats a l'alcaldia de Pineda de Mar a les eleccions municipals 2023. Aquesta informació s'actualitzarà cada vegada que hi hagi nous detalls sobre aquestes candidatures que hi concorren.

Xavier Amor (PSC) buscarà arribar a les dues dècades com a alcalde

El PSC ha consolidat Pineda de Mar com un dels seus feus a la comarca del Maresme. Durant els darrers 16 anys, Xavier Amor ha pogut governar còmodament la ciutat. De fet, a les últimes, va aconseguir majoria absoluta. Els socialistes no faran canvis al capdavant de la candidatura i Amor serà, novament, l'alcaldable del partit per intentar un cinquè mandat com a batlle.

Xavier Amor Pineda de Mar 2023   Twitter Xavier Amor
Xavier Amor, en una reunió amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez / Foto: Twitter Xavier Amor.

Mònica Palacín repeteix com a candidata d'Esquerra Republicana

Tot i el resultat del PSC, Esquerra Republicana va aconseguir situar-se com a principal força de l'oposició amb el vot d'un de cada quatre ciutadans que van anar a votar el passat 26 de maig de 2019. Els republicans repeteixen cap de llista: ho serà Mònica Palacín, que també és diputada al Parlament de Catalunya.

Mònica Palacín Pineda de Mar 2023   ERC Maresme
Mònica Palacín, a la dreta d'Oriol Junqueras, en la seva presentació com a alcaldable / Foto: ERC Maresme.

Pineda En Comú Podem manté l'aposta per Marcos Ortega

La tercera formació al ple de l'ajuntament de Pineda de Mar, Pineda En Comú Podem, també mantindrà a qui va ser el seu cap de cartell a les eleccions municipals 2019, Marcos Ortega. La confluència intentarà millorar els resultats obtinguts en els darrers comicis.

Noemí Llorens segueix com a cap de cartell de Junts

Junts es va presentar a les eleccions de 2019 a Pineda de Mar amb la marca En Marxa-Junts per Catalunya i ho van fer amb Noemí Llorens com a número u de la candidatura. Enguany, Llorens seguirà com a alcaldable del partit a la ciutat del Maresme.

El consistori sorgit a les eleccions municipals 2019

El PSC va obtenir una victòria molt contundent a les eleccions del passat 26 de maig de 2019 a Pineda de Mar. Els socialistes van aplegar el 45,9% dels vots, traduint-se en 12 regidors dels 21 que formen el ple del consistori. La segona posició va ser per a Esquerra Republicana, que va sumar el 26,5% dels sufragis i set representants. Les dues actes restants van ser per a Pineda En Comú Podem (7,3%) i Junts per Catalunya (6,8%), tenint cadascun dels grups un edil respectivament.

Eleccions municipals 2023: 947 municipis i 12 comunitats autònomes, a les urnes el 28 de maig

A les eleccions municipals 2023, que se celebraran el diumenge 28 de maig, 947 localitats de Catalunya hauran de triar els seus nous regidors i regidores per al mandat 2023-2027. Aquesta convocatòria també s'estendrà a la resta de municipis de l'Estat. A més, hi haurà comicis en 12 comunitats autònomes (l'Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Comunitat de Madrid, Extremadura, Illes Balears, Illes Canàries, Múrcia, Navarra, La Rioja i el País Valencià). És una data determinant per al futur polític del país i també per al PSOE i el PP, ja que els permetrà conèixer el grau de suport que tenen quan quedin sis mesos per a les eleccions legislatives. La presidència del govern espanyol se la jugaran Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo.