Avui, 28 de maig, hi ha eleccions municipals a tot el país i eleccions autonòmiques a la majoria de les comunitats. Com ja sabem, els col·legis electorals estaran oberts durant el dia d'avui per a poder exercir el nostre dret a vot, així que podràs anar-hi de 9 h a 20 h. Però, a quina hora surten els resultats de les eleccions? Quan podrem saber qui són els guanyadors? Et deixem tota la informació que necessites. 

🗳️ Com seguir l'escrutini en directe i els resultats de les eleccions municipals 2023?

🔴  Resultats Eleccions 2023, DIRECTE | Escrutini de Municipals i Autonòmiques

A quina hora surten els resultats de les eleccions municipals 2023?

Els col·legis electorals tancaran les portes a les 20 h a la península i, a partir d'aquesta hora, començarà el recompte de vots i l'escrutini. Tot i això, els primers resultats no començaran a fer-se públics fins a les 21 h (hora peninsular), hora en la qual acabarà el període de votació a les eleccions de Canàries. Un cop tots els col·legis electorals estiguin tancats, es començarà a fer l'escrutini provisional a temps real dels resultats tant de les municipals com de les autonòmiques. 

Normalment, aquests resultats comencen a ser clars a partir de les 23 h, tot i que l'escrutini oficial no començarà fins al 2-5 de juny. 

També cal tenir en compte que el primer que es compta són els vots de les eleccions municipals, de manera que aquests resultats sortiran abans que els de les autonòmiques.

A quina hora surten els resultats de les eleccions autonòmiques 2023?

Tot i que no hi ha una hora exacta en la qual començarà l'escrutini de les eleccions autonòmiques, se sap que a les 20 h es començarà el de les eleccions municipals, després es comptaran les EATIM (Entitats d'Àmbit Territorial Inferior al Municipi) i, finalment, es comptaran els vots de les eleccions autonòmiques

Per tant, els seus resultats de l'escrutini provisional començaran a estar disponibles una mica més tard, tirant cap a mitjanit. Igual que amb les eleccions municipals, l'escrutini oficial no estarà disponible fins al 2-5 de juny. 

Com seguir en directe els resultats de les eleccions?

Et recordem que des d'ElNacional.cat podràs seguir els resultats de Barcelona, tota Catalunya i tota Espanya en directe. A més a més, els resultats també es podran seguir per la televisió, ja que la gran majoria de cadenes tindran una programació especial amb motiu de les votacions, i també es podran seguir a través de l'app oficial que el Ministeri de l'Interior ha posat a disponibilitat dels ciutadans, anomenada "28M Elecciones Locales".