El primer secretari del PSC i guanyador de les eleccions al Parlament de diumenge passat, Salvador Illa, ha enviat una carta a la militància del seu partit per agrair-los la "implicació i el compromís" durant la precampanya i campanya electoral, que ha acabat amb la primera victòria històrica dels socialistes en vots i escons. En aquesta missiva, Illa fa balanç del resultat obtingut el 12-M —més de 870.000 vots, gairebé el 28% dels sufragis i 42 diputats— i subratlla que aquest fet "permet la possibilitat d'obrir una nova etapa i de tornar a construir una Catalunya inspiradora, una Catalunya que ha de tornar a ser sinònim d'estabilitat, diàleg i progrés". Paral·lelament, el cap de files del PSC advoca per "una Catalunya en què el bon govern i els avenços econòmics i socials seran el combustible del motor industrial, social i cívic que històricament aquest país sempre ha representat". "Una Catalunya, la que es posa en marxa, sense bàndols ni blocs", precisa, que sigui "per a tots els catalans i catalanes, vinguin d'on vinguin, pensin el que pensin, i parlin la llengua que parlin".

Amb els resultats, dels quals Salvador Illa també destaca que el seu partit ha estat primera força en 170 municipis del país que aglutinen el 71,4% del total del cens, el líder socialista considera que es fa un "gran primer pas" perquè "Catalunya torni a ser referència a la resta d'Espanya, a Europa i al món". Ja en aquest context, el dirigent del PSC aprofita per esmentar les eleccions europees del 9 de juny, on apunta que la seva formació reclamarà "el paper que pot i ha de tenir Catalunya en la construcció d'aquesta Europa progressista, justa, diversa, verda, digital i feminista, i que recuperi el prestigi i la influència internacional".

Les polítiques de Sánchez, "reconegudes" amb la victòria electoral

Si algú ha tingut un gran protagonisme al llarg de la campanya del PSC ha estat Pedro Sánchez, constantment elogiat pel que ha fet per Catalunya. A la carta, Salvador Illa no se n'oblida: "No vull deixar de dir-ho. El triomf a les urnes és també, entre altres múltiples factors, un reconeixement a les polítiques del govern d'Espanya i a l'aposta ferma del seu president, Pedro Sánchez, pel diàleg i la convivència. Com a primer secretari del PSC vull agrair profundament la complicitat del conjunt del socialisme espanyol amb Catalunya i la seva ciutadania". D'altra banda, per reivindicar aquesta victòria, el PSC organitzarà aquest dissabte un acte polític al Palau de Congressos de Barcelona que comptarà amb la presència de Salvador llla, Pedro Sánchez i Teresa Ribera, la candidata del PSOE a les eleccions al Parlament Europeu. "La millor Catalunya està per venir", sentencia Illa al final de la missiva.

D'altra banda, l'equip negociador del PSC —format per Lluïsa Moret, Alícia Romero, Ferran Pedret, José Luis Gimeno, Joaquín Fernández i Javier Villamayor— ja ha iniciat els contactes amb les formacions polítiques per arrencar les converses sobre la configuració de la Mesa del Parlament, que s'ha de constituir com a màxim el 10 de juny, i per temptejar el terreny sobre eventuals suports a la investidura de Salvador Illa. Els únics que no formaran part d'aquestes trobades, insisteixen els socialistes, són Vox i Aliança Catalana.

La carta íntegra de Salvador Illa a la militància del PSC

"Benvolguts companys, benvolgudes companyes,

L'endemà de la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya i després d'un magnífic resultat del PSC, us vull fer arribar el meu més sincer agraïment per la vostra implicació i el vostre compromís durant la precampanya i campanya electoral. Sense vosaltres, sense el vostre esforç, la vostra tenacitat i la vostra feina durant aquestes setmanes, mesos i anys, la victòria no hauria estat possible.

Una feina que s'ha vist recompensada amb uns molt bons resultats: 870.508 vots (un 28% del vot) que situen el PSC, de nou, com a primer partit de Catalunya. Per primera vegada a la història, el PSC ha guanyat les eleccions en vots i escons i ha estat primera força a 170 municipis de Catalunya, que concentren el 71,4% del total del cens del país.

Un gran primer pas, el d'ahir diumenge, que permet la possibilitat d'obrir una nova etapa i de tornar a construir una Catalunya inspiradora, una Catalunya que ha de tornar a ser sinònim d'estabilitat, diàleg i progrés. Una Catalunya en què el bon govern i els avenços econòmics i socials seran el combustible del motor industrial, social i cívic que històricament aquest país sempre ha representat. Una Catalunya, la que es posa en marxa, sense bàndols ni blocs. Una Catalunya per a tots els catalans i les catalanes, vinguin d'on vinguin, pensin el que pensin, i parlin la llengua que parlin.

I també una Catalunya que torni a ser referència a la resta d'Espanya, a Europa i al món. A menys d'un mes de la celebració de les eleccions europees, els i les socialistes reclamem el paper que pot i ha de tenir Catalunya en la construcció d'aquesta Europa progressista, justa, diversa, verda, digital i feminista, i que recuperi el prestigi i la influència internacional.

I no vull deixar de dir-ho: el triomf ahir a les urnes dels i les socialistes catalans és també, entre altres múltiples factors, un reconeixement a les polítiques del Govern d'Espanya i a l'aposta ferma del seu president, Pedro Sánchez, pel diàleg i la convivència. Com a primer secretari del PSC vull agrair profundament la complicitat del conjunt del socialisme espanyol amb Catalunya i la seva ciutadania.

Moltes gràcies, companyes i companys, per haver-nos ajudat a arribar fins aquí i haver demostrat, un cop més, que els i les militants del PSC sou exemple de compromís i responsabilitat. Un agraïment que el pròxim dissabte, 18 de maig, al matí, els i les socialistes us volem fer explícit amb un acte polític a Barcelona i del que aviat rebreu tots els detalls.

La militància del PSC sou la millor demostració de la il·lusió, de l'esperança, de què tenim un gran equip, el millor equip possible per fer realitat tot allò que ens proposem.

La millor Catalunya està per venir".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!