Maria Vergés d'Unitat d'Aran (UA) guanya per majoria absoluta les eleccions autonòmiques al Conselh Generau d'Aran. Vergés manté els nou consellers que va aconseguir als comicis de 2019 el socialista Paco Boya. Els candidats de les diferents formacions en aquestes eleccions eren tots nous. La candidata de Convergència Democràtica Aranesa (CDA) Ròsa Maria Salgueiro, no ha pogut millorar els resultats del 2019 obtinguts per Carles Barrera. La guanyadora un cop escrutat el 100% del vot ha agraït als votants el suport i ha celebrat que s'ha avalat la feina feta durant aquests anys. Visiblement emocionada, Vergés ha promès que continuaran treballant com ho han fet fins ara. Els resultats permeten que aquesta legislatura serà la primera al Conselh Generau on la síndica i la cap de l'oposició seran dones.

UA-PSC-CP ha aconseguit 32 regidors amb 2.307 vots; com a segona força se situa CDA-PNA amb 17 regidors i 1.450 vots; la tercera força del Conselh Generau d'Aran és Aran Amassa- Acord Municipal (AA-AM) amb 7 regidors i 515 vots; l'última formació que tindrà presència serà Vesin e Vesies de Bossòst (VB) amb 3 regidors i 218 vots. 

🔴 Eleccions Barcelona 2023, DIRECTE | Qui serà el nou alcalde? Resultats i reaccions al triomf de Xavier Trias

🗳️ Resultats Eleccions Herencia | Escrutini de les Municipals 2023

 

"Ganes, il·lusió i talent"

Maria Vergés, s'ha mostrat molt emocionada, donat que era la primera vegada que es presentava com a candidata, ha dit que continuaran treballant amb "ganes, il·lusió i talent". Vergés ha sentenciat que la gent ha votat "amb criteri" i "sabent en mans de qui deixen els projectes". Una "molt satisfeta" Maria Vergés ha dit que continuaran treballant en tres eixos: atenció a les persones, desenvolupament territorial i consolidació de l'autogovern.

A la seu d'UA tot eren abraçades i aplaudiments, mentre que a l'altra cara de la moneda se situava la de CDA on les cares eren molt sèries, Aran Amassa confiava entrar al Conselh Generau, finalment s'ha quedat sense cap representant, igual que el PRAG. Ròsa Maria Salgueiro, de CDA, ha felicitat UA pels resultats i ha dit que CDA tot i partir de zero amb nova candidata han mantingut els resultats i han augmentat amb vots. Salgueiro s'ha compromès a treballar a partir de demà dilluns. El Conselh Generau s'haurà de constituir el primer dia feiner passats 15 dies naturals de la proclamació dels membres electes.  

La Generalitat ha establert que els ciutadans de la Vall d'Aran escolliran dos membres per al terçó de Pujòlo, dos a Arties e Garòs, quatre a Castièro, tres a Quatre Lòcs, un per a Marcatosa i un altre a Lairissa.