Canvi de paradigma a La Rioja a les Eleccions Autonòmiques 2023. Si el PSOE ha governat en l'última legislatura, ara qui agafarà les regnes és el PP, que s'ha imposat sense cap mena de dubte en uns comicis que han tingut un 72,48% de participació. Els populars han aconseguit una sorprenent majoria absolutaGonzalo Capellán ja sap que serà el nou president de La Rioja.

🔴 DIRECTE | Escrutini de les Eleccions Autonòmiques a La Rioja
 

Majoria absoluta del PP a La Rioja

Els resultats han estat molt clars. Si el Partit Popular va ser la segona força al 2019 amb 12 diputats, aquesta vegada n'ha aconseguit 17, fent el sorpasso al PSOE i aconseguint la majoria absoluta amb 17 diputats. I és que aquestes dades s'han repetit a tota La Rioja, sent el partit amb més suports.

I d'aquesta manera es torna al govern popular, que es va perdre en les anteriors eleccions. Gonzalo Capellán, el líder del PP a La Rioja, serà qui governi, ja que l'oposició no el pot igualar ni superar en cap cas. El PSOE només ha aconseguit 12 diputats. Els 4 últims disputats en joc se'ls han repartit Vox, que ha entrat al parlament de La Rioja, i Podemos, que es manté igual que al 2019 amb 2 escons.

Cal destacar que Ciudadanos i Partido Riojano + España Vaciada es queden sense representació. La pitjor patacada l'ha tinguda el partit taronja, liderat per Ángel Íñiguez, que perd els 4 disputats del 2019.

🔴 Resultats Eleccions 2023, DIRECTE | Escrutini de Municipals i Autonòmiques
 

🗳️ Resultats de les Eleccions Autonòmiques 2023: escrutini en directe
 

La dreta augmenta els suports a La Rioja

Els resultats de La Rioja són una confirmació de la victòria que s'ha endut el PP a gran part d'Espanya. Una manera de confirmar el canvi de lideratge i com La Rioja torna a ser liderada pels populars. Recordem que la socialista Concepción Andreu Rodríguez havia governat en els últims quatre anys, però que en les dues legislatures anteriors el lideratge havia estat del Partit Popular. El PP vol repetir els 24 anys de mandat que havia tingut entre el 1995 i el 2019.

El PP ha acabat amb el 45% dels vots, però obtenint la majoria absoluta. Més de 74.000 li han valgut per tornar a liderar a La Rioja. La gran decepció ha estat del PSOE, superant per poc el 30% dels vots i baixant bastant les xifres aconseguides al 2019. I cal destacar que la tercera força, Vox, ha duplicat els vots respecte al 2019, arribant a superar els 12.000 aquest diumenge. Pel que fa a Podemos, ha mantingut les xifres.