En el seu compte de Twitter es defineix així: madrilenya, liberal, patriota. L'exministra, expresidenta del Senat i, sobretot, expresidenta de la Comunitat de Madrid entre 2003 i 2012 ha estat demanada com a investigada per la Fiscalia Anticorrupció. També el seu successor Ignacio González i qui el va seguir, Cristina Cifuentes, figuren en la llista que la fiscalia ha elevat a l'Audiència Nacional per imputar-los pel finançament il·legal del PP a la capital d'Espanya. Aguirre, González i Cifuentes van dirigir el govern de Madrid entre 2003 i 2018 i suposadament una caixa B hauria servit per finançar, almenys, tres campanyes electorals.

La història d'Aguirre és de les més suculentes del PP. Arribà a la presidència de la comunitat després d'un perfecte cop de mà el 2003, conegut com el tamayazo, que va consistir que dos diputats del PSOE es van passar al Grup Mixt i van impedir un acord de l'esquerra madrilenya. La colla d'empresaris afins als populars vinculats al sector de la construcció va aparèixer després del sobtat canvi dels diputats trànsfugues. Encara que el seu nom ha aparegut al mig de declaracions polèmiques, com quan Gas Natural pretenia comprar Endesa i es va lamentar que l'elèctrica se'n pogués anar del territori nacional ―eren els temps de l'abans alemanya que catalana, que se semblava molt a aquell antes roja que rota―, sempre ha comptat amb una capa de protecció dels mitjans de comunicació sustentada en les nombroses campanyes de publicitat ―sempre molt selectives― que va fer des del govern regional.

La lideresa, com és coneguda també pels seus, havia esquivat fins ara totes les acusacions de corrupció, encara que moltes de les proves contra ella eren conegudes perquè s'havien anat publicant. També hi ha entre els imputats l'expresident d'Indra i actual president de Prisa, l'editora d'El País, Javier Monzón, un dels empresaris més propers durant molts anys al rei emèrit, que hauria fet generoses donacions a les campanyes dels populars.

Caldrà veure ara, després de tants anys, els delictes que han prescrit, com molts sospiten.