La líder de Ciutadans Inés Arrimadas ha disposat aquest diumenge a la nit d'una hora a TV3, en horari de prime time, en la seva condició de cap de l'oposició al Parlament de Catalunya. L'entrevista que li ha fet el director de la cadena, Vicent Sanchis, ha estat, a la pràctica, una entrevista impossible ja que la política taronja l'ha plantejat més com un debat o un duel amb el seu antagonista que com una oportunitat per presentar propostes. També avorrida.

El seu discurs ha estat pobre, repetitiu, conegut i massa previsible. Adreçat, sobretot, als seus i tancant-se les portes a intentar convèncer possibles votants. El seu esperat i anunciat atac a TV3 ha arribat a la segona part del programa. Res de nou, tampoc, més enllà de fer sobre la cadena pública de televisió la crítica habitual. Arrimadas ha fet servir una estratègia convencional de Ciutadans en la seva intervenció: l'ús continuat de frases gruixudes per fer més versemblant el seu discurs —"l'independentisme ha comès centenars d'actes violents", "hi ha una gran ruptura social a Catalunya", "se n'han anat centenars, milers, d'empreses de Catalunya"—. I una d'impagable: "No s'hi val tot per guanyar eleccions".

A falta de propostes concretes de pes i de míssils al president Torra, ha estat la part final de l'entrevista la més sucosa. I la que duia més preparada. TV3 és una maquinària independentista, s'hi diuen moltes mentides i s'informa fora de la realitat. Això repetit una vegada i una altra i provant de convèncer els espectadors que la gran mentida és anomenar exiliats els membres del Govern avui fora del seu país i dels quals la justícia d'altres Estats ha negat l'extradició. Exiliats? Per a ella, no. L'IEC defineix un exiliat de la així: "Qui viu fora de la seva pàtria voluntàriament o per força". Sembla evident que d'exiliats sí que ho són.

TV3 s'ha convertit en la bèstia negra de Ciutadans, malgrat que els seus programes de debat estan atapeïts d'opinadors afins a la formació taronja, militants o fins i tot dirigents. El 7 de setembre, al programa Els matins, Albert Rivera va atacar la cadena pública catalana, que va titllar d'"aparell de propaganda separatista" i de mentidera, i va acusar de "manipular cada dia". Més recentment ha estat la mateixa Arrimadas qui ha llançat els seus dards contra el programa Polònia que dirigeix el periodista Toni Soler i n'ha dit que humilia els castellanoparlants.

En resum, un discurs pobre i un duel Arrimadas-Sanchis que valdria més oblidar si no fos pel menyspreu que ha demostrat la líder de Ciutadans a la televisió pública de Catalunya.