Des de Foment del Treball han presentat l'alternativa a la candidatura de l'actual president de la CEOE, Antonio Garamendi. L'acte, que ha servit per conèixer la nova candidata Virginia Guinda, s'ha desenvolupat a Madrid des de la seu d'ACOGEN, Asociación Española de Cogeneración. El lloc escollit ja ha estat tota una declaració de principis ja que ha rebutjat utiltizar les instal·lacions de la patronal CEOE: "No podia ser en un altre lloc, he volgut fer la presentació de la meva candidatura aquí i no a la CEOE perquè la transparència i els plantejaments són valors que en qualsevol diàleg resulten importants", ha afirmat Guinda per referir-se a la seu d'ACOGEN. A partir d'aquí, un concepte que s'ha repetit com un mantra: "Volem una CEOE més participativa". I poques línies més ha deixat entreveure l'empresària catalana Guinda que ha assegurat donar nous detalls de la seva candidatura en els propers dies.

"La CEOE no pot ser tan tancada. L'objectiu de major riquesa i treball a través de la mediació de l'empresa es requereix una CEOE més participativa, col·legiada i amb capacitat d'escoltar a tots els participants tan diversos que hi ha, des de petites a grans empreses i també tots els sectors d'activitat que són ben diferents. En un moment tan delicat com aquest s'ha d'escoltar de forma molt més activa i analitzar-los en equip i veure quina és la solució més adequada per a cadascun", ha sentenciat Guinda. La candidata és l'actual CEO d'Iberboard i està avalada per Foment del Treball. La patronal catalana, i d'altres membres de la CEOE, critiquen la manca de vocació empresarial de l'actual president Garamendi a qui consideren que es basa més en la seva representació pública de les institucions per les que ha passat que pel seu èxit professional.

"Guanyo segur"

Guinda, que ha destacat també la seva condició de dona per ser la primera que podria presidir aquesta entitat, i ha subratllat també la seva faceta personal i es mostra convençuda: "Vull destacar, abans d'acabar, que soc mare de tres fills. I guanyaré segur". De moment, pocs detalls de la seva candidatura i no ha donat noms de qui l'acompanyarà. "Us emplaço al 8 de novembre que és la data límit per presentar llista. De moment, encara m'ofereixen avals diverses organitzacions empresarials. Es coneixeran quan les dipositi abans del termini".

En paral·lel, tan sols ha donat un petit esbós de quina serà la seva línia, sobretot pel que fa al salari mínim i el debat entorn d'ell del qual, Guinda considera que "lamentablement s'ha polititzat". I ha afegit: "El plantejament és d'un gran pacte de rendes. Estem en un moment molt complex. Tots els que estem avui aquí no cal que ningú ens expliqui del que estem parlant i també com a ciutadans. Estem assistint a un moment molt crític que té moltes incerteses i requereixen d'un major diàleg entre les diferents institucions de quines coses han de canviar per afrontar millor el futur. D'una banda tenim els sindicats, de l'altra el govern i també els empresaris. Hem de seure i veure com afrontem aquesta etapa. La solució no és tan simple com dir que el govern disposi de més ingressos públics, la solució no és tan senzilla".