El trajecte Vic-Barcelona o Barcelona-Vic és suficient per evidenciar les mancances d'inversió a la R3 de Rodalies. Un trajecte que avui hem fet amb el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, sortint de Plaça Catalunya a quarts d'onze del matí i arribant a Vic a les 12 del migdia. Una hora i mitja de trajecte, que ha acumulat més de 15 minuts de retard i que segons expliquen els usuaris habituals de la línia, "això passa força sovint". Un trajecte per reivindicar la necessitat del desdoblament de la via, que és en la seva major part una via única, cosa que "dificulta molt l'afluència de trens". 

Durant el trajecte s'hi han anat incorporant diversos alcaldes de la zona, com el de Centelles, Josep Paré o el de Balenyà, Carles Valls. A Vic s'hi han acabat adherint l'alcaldessa de Vic, Anna Erra; l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos; l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell; el de Manlleu, Àlex Garrido, el de Torelló, Marçal Ortuño; el de Sant Quirze de Besora, David Solà i el president de l'EMD de Sant Antoni de Balenyà, Josep Antoni Vallbona. Tots ells han coincidit a reivindicar aquest desdoblament "del tot necessari per superar les mancances", a més d'"exigir a l'Estat el compliment de les inversions promeses", que fa anys que estan sobre la taula però no arriben mai. A més, els alcaldes critiquen que es tracta "d'una infraestructura del segle XIX posada a un país del segle XXI", quelcom "intolerable i inadmissible", que dificulta el desenvolupament econòmic de la Catalunya Central.

Des de la Cambra, Canadell ha assegurat que "estarem molt atents a com evolucionen aquestes infraestructures" i que la Cambra "no callarà davant els incompliments de l'Estat". Ribó, per la seva banda, ha donat el seu suport "total i absolut" a la Cambra per reivindicar aquestes necessitats, que, diu, "al Síndic rebem moltes denúncies de la R3 i és un greuge molt important per l'economia del país".