L'empresari Víctor Grífols, president de l'empresa d'hemoderivats Grifols, ha reclamat aquest matí en una entrevista al programa Els matins de Catalunya Ràdio que es faci un referèndum d'independència a Catalunya, i que se n'acati el resultat. 

"Segueixo sent pro-referèndum: m'agradaria fer un referèndum correcte i que si surt que no, és que no, i si surt que sí, és que sí. S'ha de fer i acatar el que surti". Amb tot, Grífols ha assegurat que malgrat alguns malentesos, "la nostra seu fiscal està a Catalunya, no a Irlanda com alguns comenten" i la tercera en hemoderivats. 

Grífols és l'única empresa catalana de l'Ibex -del total de set empreses catalanes que hi ha entre les 35 de l'índex borsari- que no va moure la seva seu durant els dies calents de l'octubre del 2017, amb la "fuga de seus" de diverses empreses fora de Catalunya motivades per les pressions de l'Estat. 

Respecte les projeccions de futur, Víctor Grífols ha destacat Xina com un dels indrets més atractius per invertir-hi industrialment, però "fa una mica de por pel tema de les patents", ha explicat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat