La reunió de mediació entre el personal de terra d'Iberia i els representants de l'empresa d'aquest dimarts a la seu de Treball ha acabat sense acord i, per tant, es mantenen les jornades de vaga per a aquest cap de setmana, 24 i 25 d'agost, i per al 30 i 31 d'agost.

El portaveu d'UGT al comitè d'empresa d'Iberia, Omar Minguillón, ha lamentat la posició "no dialogant i severa" de l'empresa i ha denunciat que l'aeroport de Barcelona "està abandonat per la companyia". El comitè assegura que Iberia al·lega que les seves demandes no es poden negociar a Barcelona, sinó que "s'han de complir a la centralitat de l'Estat". "L'aeroport necessita els treballadors a Barcelona i amb dades aquí, no a Madrid discutint amb la resta de l'Estat", ha apuntat Minguillón. El departament de Treball ha convocat una nova mediació per al dijous.

reunio treballadors iberia - acn

ACN

Les demandes del comitè són la falta de personal, la manca d'estabilitat de la plantilla, l'excés de càrrega de feina, l’abús de les hores extraordinàries d'obligat compliment i la reorganització de torns per conciliar la vida familiar i laboral. El personal de terra s'encarrega de la gestió dels equipatges de fins a 27 companyies al Prat. Els treballadors ja van fer una aturada els dies 27 i 28 de juliol. 

Perquè dijous hi hagi un acord, el comitè considera que Iberia hauria de portar "números i dates" de transformacions de contractes a Barcelona, que és "on es necessita la feina". "Si després porten les de Bilbao o Madrid, molt bé", ha assenyalat Minguillón. 

Serveis mínims

El comitè de vaga ha anunciat que convocarà assemblees aquest dimecres i divendres per als diferents torns de treball per insistir a la plantilla de la importància de complir amb els serveis mínims davant la petició d'alguns grups de treballadors de no complir-los perquè els consideren "abusius". 

Des del comitè de vaga entenen que s'han de complir els serveis mínims i per això intentaran "calmar els ànims" de la plantilla. "No volem que l'aeroport de Barcelona sigui un caos, tot i que entenem que els treballadors estiguin farts d'esperar i de no trobar diàleg per part de l'empresa", ha afegit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat