Les plataformes com Glovo o Deliveroo s'estalvien cada any uns 168 milions d'euros en sous i cotitzacions dels seus repartidors -també anomenats riders-, que són autònoms i no assalariats, segons un informe de la UGT. En concret, el sindicat assegura que "l'ús indegut de la figura del treballador autònom està permetent a les plataformes digitals de repartiment estalviar 92 milions d'euros l'any en sous i fins a 76 milions en cotitzacions a la Seguretat Social".

El secretari de Política Sindical de la UGT, Gonzalo Pino, ha descrit les condicions d'aquests repartidors com a "precàries, penoses i perilloses". Segons la UGT, els riders funcionen en un model "sense drets laborals" i amb una relació laboral "notablement pitjor" que la d'altres treballadors.

En aquest sentit, el sindicat ha lamentat que "vacances, malaltia o incapacitat per accident laboral no són drets dels treballadors, sinó costos que acaben expulsant-los de l'activitat". Els sindicats i alguns grups de riders defensen que ells no són treballadors "emprenedors" sinó "falsos autònoms" amb una relació laboral "clara" amb les companyies que s'ha de reconèixer com a tal.

De fet, hi ha diversos conflictes als tribunals sobre aquesta qüestió, amb sentències en primera instància tant a favor com en contra de les empreses.