La multinacional Uber ha anunciat aquest dimarts que tornarà a operar a Barcelona, però aquest cop com a aplicació de taxi després que fa més d'un any i mig abandonés la capital catalana com conseqüència de l'aprovació del decret de la Generalitat que regulava les VTC.

Segons han explicat fonts de la companyia, avui mateix s'ha posat en contacte amb l'AMB per començar a operar amb l'app, a la qual els taxistes barcelonins ja s'hi poden adherir.

Cooperació amb els taxistes

"Volem treballar de la mà del sector del taxi i de les administracions públiques en la recuperació del sector a Catalunya", ha explicat un portaveu d'Uber. A Madrid, la plataforma va integrar el taxi a la seva plataforma fa just un any i s'hi han incorporat 1.500 taxistes.

Segons sosté la companyia, el nombre de taxistes registrats a Uber s'ha doblat des del mes d'agost per l'impacte en la caiguda de la facturació a la capital espanyola. La integració va ser possible per l'aprovació del nou reglament del taxi a la Comunitat de Madrid, que permet oferir preus tancats i descomptes a les seves tarifes.

Retorn després de la regulació

Arran de l'aprovació del decret de la Generalitat que regulava l'oferta dels VTC, Uber va decidir abandonar la capital catalana en considerar que el text era "totalment incompatible" amb la seva activitat. Alguns dels punts que inclou la normativa catalana és que els usuaris han de precontractar el servei amb almenys 15 minuts d'antelació, la prohibició d'estacionar al carrer i que els vehicles tornessin a la seva base immediatament després de cobrir un servei.

VTC ERC Bildu BNG - Europa Press

Manifestació de les VTC l'any passat. / Europa Press

La plataforma i la seva competidora a la ciutat, Cabify, van fer aquest anunci hores després de l'aprovació del decret, tot i que la segona va tornar a la ciutat al cap d'unes setmanes assegurant que acceptava la nova normativa i que s'hi adaptaria. No obstant això, la Generalitat va obrir-li alguns expedients per presumpte incompliment de la normativa. A banda, l'empresa va al·legar que, d'acord amb la seva interpretació del decret, la precontractació de 15 minuts només calia fer-la el primer cop que s'utilitzava el servei i no cada vegada.