Davant la demanda de vehicles de segona mà, derivat per la falta de vehicle nou que la crisi dels microxips ha provocat, el Saló Ocasió d'enguany es preveu que marcarà un èxit sense precedents. D'una banda, pel seu retorn després de dos anys d'ençà la seva suspensió per la pandèmia de la covid i, de l'altra, per respondre a la demanda actual. De fet, en les darreres dades de matriculacions del mes de setembre, a compte de conèixer les d'octubre aquest proper dimecres, ja hi ha dues xifres rellevants: es venen els mateixos cotxes de VO que nous; es matriculen els mateixos cotxes o turismes de motor amb combustió tradicional (gasolina i dièsel), que les noves alternatives com l'electrificació o vehicles híbrids.

Per tot plegat, del 26 de novembre al 4 de desembre, el Palau 8 del recinte de Montjuïc, acollirà una nova edició del Saló Ocasió, l’esdeveniment líder en l’àmbit del vehicle seminou. El certamen esdevindrà el major concessionari del país, ocupant 12.000m² nets amb més de 2.000 cotxes a la venda de 25 marques. Organitzat per Fira de Barcelona, compta amb el lideratge des del Gremi del Motor i la Patronal Catalana de la Distribució d'Automoció, Fecavem.
 
Amb el lema “Teu, aquí i ara”, Ocasió oferirà tot tipus de vehicles seminous des d’utilitaris fins a unitats d'alta gamma, nacionals i d'importació, procedents majoritàriament de quilòmetre zero, gerència, demostració, cortesia i vehicles d'empresa, que els compradors podran emportar-se a casa al moment. Tots els models que es posen a la venda disposen de garantia del concessionari i han estat revisats per Applus+, una de les companyies líders mundials en inspecció, assajos i certificació, el que garanteix el seu perfecte estat i la seva immediata posada en circulació. 

Aquesta 40a edició comptarà amb una exposició de més de 2.000 cotxes de 25 marques líders: Aiways, Audi, Citroën, Cupra, Dacia, DS Automobiles, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Lotus, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Smart, SsangYong, Subaru, Toyota, Volvo i Volkswagen, així com les agrupades dins de Das Welt Auto i Grup Stellantis. Així, el Saló Ocasió esdevé, un any més, el concessionari més gran de vehicles seminous de Catalunya i el millor lloc per aquells que estan pensant en canviar-se el cotxe i adquirir-ne un de menys contaminant per complir amb les normatives en matèria de sostenibilitat, com la zona de baixes emissions de la ciutat de Barcelona i entorn (ZBE), entre d’altres. 

Lliurement immediat i baixes emissions

Segons el president del certamen, el president del Gremi del Motor i Fecavem, Jaume Roura i Calls, “el Saló d’aquest any és una gran ocasió per aquelles persones que pensen en canviar el seu cotxe per les actuals exigències mediambientals, atès que tots els cotxes exposats tenen com a mínim l’etiqueta C que permet circular sense limitacions”. Roura també ha afegit que “atès l’actual context econòmic, un vehicle seminou es converteix en una opció immillorable ja que el termini d’entrega és immediat a diferència del vehicle nou que actualment es pot allargar mesos”.  

L’accés al certamen serà per la Plaça d’Espanya de Barcelona i obrirà 15h a 20h durant els dies laborables i d'1h a 20h, els caps de setmana i dies festius. El preu d'entrada al Saló Ocasió serà de 6 euros, i, per als menors de 18 anys acompanyats, l'accés serà gratuït.