El Tech Barcelona, l'associació privada sense ànim de lucre, està preparant l'obertura d'un nou hub per a la innovació del sector de la salut. Juntament amb la constructora Núñez i Navarro, aquest dijous han presentat el Pier07, el hub de referència en innovació empresarial del sector salut i ciències de la vida, que es posarà en marxa en l'últim trimestre de 2022. Aquest nou hub se sumarà als dos altres centres que ja té de Tech Barcelona en funcionament, el Pier01 i el Pier03, situats al front marítim barceloní. A més, ja sabem que no serà l'últim perquè el Pier05, que està previst que s'instal·li a la Borsa de Barcelona i es focalitzi en el sector de la tecnologia de processos financers.

En una roda de premsa celebrada al mateix edifici, encara en obres, situat a Via Laietana 26, on fins fa un parell d'anys podíem trobar la Conselleria de Polítiques Digitals, el president i el CEO de l'entitat, Miguel VicenteMiquel Martí respectivament, ha explicat els plans per a aquest nou node que buscarà concentrar el talent en el sector de la salut i crear sinergies entre els emprenedors, centres de recerca o inversors entre altres membres de la cadena de valor. A més també han assegurat que serà un espai de fins a 6.000 metres quadrats i tindrà capacitat per a unes 500 persones, segons estimacions de Martí, qui, com a comparativa, ha remarcat que en el Pier01 hi treballen actualment unes 1.500 persones. En aquesta línia, el CEO ha afirmat que, malgrat que l'edifici encara està en plena remodelació, el 20 % de l'espai que s'habilitarà ja està reservat per a diverses empreses i que també tenen ja llista d'espera. 

VIA LAIETANA pier 07 . Nuñez i navarro
Aquest edifici acollirà el nou Pier07 a partir de la tardor d'enguany - Núñez i Navarro

“El sector salut i ciències de la vida és un dels pilars estratègics del país i l'aplicació de la tecnologia accelerarà el seu impacte a tots els nivells: ciutadans, sistema de salut, professionals del sector”, ha assegurat Vicente, durant la presentació, i ha afegit que "l'aplicació de tecnologies transversals, com ara dispositius, apps, programari, blockchain, intel·ligència artificial, impressió 3D, Big Data, robòtica o realitat virtual, han unit els ecosistemes de tecnologia i salut".

L'edifici en si és propietat de Núñez i Navarro des del 1998 i fins al 2020 era la seu de Polítiques Digitals, que amb la constitució de l'últim govern es va integrar a Vicepresidència i va canviar de seu. Això va permetre poder remodelar l'immoble i reconvertir-lo en el que serà ara. Concretament, conta de sis plantes i serà el primer Pier que, a la planta baixa, comptarà amb un local comercial relacionat amb el sector salut i que casi amb el projecte. Pel que fa a les empreses que vulguin instal·lar-se, hauran de pagar el lloguer directament a Núñez i Navarro, però, en canvi, serà Tech Barcelona qui s'encarregui de la gestió de l'espai i esculli les propostes que li resultin més interessants.

Aquesta nova iniciativa de Tech Barcelona i Núñez i Navarro s'emmarca en l'"aliança a llarg termini" que busquen les dues companyies amb la idea de "recuperar el centre de la ciutat" per a activitat econòmica no merament turística i fer que "la innovació tingui lloc on viu la gent".