El 'surf urbà' s'ha convertit en una de les principals opcions de lleure i esport per a milions de persones a tot el món, la qual cosa ha generat un gran interès empresarial i inversor en el desenvolupament de nous parcs d'onades en diferents països. En aquest context, Stoneweg i Teras Capital han unit forces a través de Stoneweg Infrasport firmant una aliança amb la companyia britànica Emerge Surf per desenvolupar el projecte de parc d'ones|onades a Birmingham (Regne Unit).

Stoneweg Infrasport és la primera estratègia de parcs d'onades de Stoneweg i Teras Capital, centrada en l'adquisició, desenvolupament i operació de destinacions de surf urbanes artificials. L'estratègia té per objectiu ubicacions urbanes en ciutats europees amb àrees de captació poblades que tenen accés limitat a surf natural d'alta qualitat i constant, incloent Espanya, Alemanya, Portugal, Itàlia i el Regne Unit.

El del Regne Unit serà el segon gran projecte de Stoneweg Infrasport després del qual s'ha posat en marxa a Madrid, juntament amb Teras Capital i l'Atlètic de Madrid, a la futura ciutat de l'esport al costat de l'estadi Metropolità, que serà el parc d'ones més gran d'Europa. La parcel·la on s'ubicarà el parc d'ones de Madrid, que a més tindrà una gran platja artificial, ocuparà unes quatre hectàrees i forma part d'un ambiciós projecte que lidera l'Atlètic de Madrid, per convertir la zona en una de les destinacions d'estil de vida de referència a tot el món.

Els projectes de Stoneweg Infrasport, com el de Birmingham, tenen per objectiu convertir-se en una referència mundial quant a instal·lacions de surf urbà, tant en termes d'infraestructura com de visitants. Igual que el de Madrid, Birmingham comptarà amb la tecnologia de Wavegarden, una empresa espanyola líder en la creació de llacunes de surf que ha revolucionat el surf urbà en ciutats de tothom.

El sistema de generació d'ones|onades de Wavegarden destaca per ser el més eficient del mercat, amb un consum màxim d'1 kWh per onada (0,10€/ola). Està dissenyat per minimitzar les pèrdues energètiques, maximitzar el rendiment de la maquinària i, a més, recuperar i reutilitzar part de l'energia generada en cada onada. Les llacunes d'estan concebudes per oferir la millor qualitat, quantitat i varietat d'onades, amb un baix consum energètic i d'aigua. A més, aquest enfocament sostenible inclou la reducció de malbaratament d'aigua, ja que només es perd per evaporació.

El complex tindrà una superfície de surf capaç de generar fins a 1.000 onades per hora, amb alçàries ajustables de fins a 2 metres. A més, estarà envoltat per una platja que oferirà àrees de descans, botigues i opcions de restauració.

Birmingham, la segona ciutat més poblada del Regne Unit, ha estat triada per la seva àrea d'influència i pels seus prop de 12 milions d'habitants amb una edat mitjana de 34 anys. A més, allotja la Universitat de Warwick, amb aproximadament 30,000 estudiants de 150 països.

Stoneweg Infrasport té previst invertir 50 milions d'euros en Birmingham i ja ha executat la compra dels terrenys després de firmar un acord amb IM Properties. S'espera que el parc d'ones de Birmingham estigui acabat en el quart trimestre de 2025, amb l'expectativa de rebre unes 200,000 persones a l'any.

Entre les característiques del parc s'inclou la llacuna de surf Wavegarden Cove, que serà l'atractiu principal, amb parets laterals de 160 metres de longitud i 56 mòduls de potència. També hi haurà una Acadèmia de surf, lloguer de material i botiga de surf, àrees de restauració amb espais de coworking i activitats recreatives addicionals a la platja al costat de|juntament amb la llacuna, com jacuzzis, piscines infinity, zona de jocs, skate park i pista de BMX.