Poc a poc, Catalunya s'està convertint un gran pol de talent tecnològic, tant en llocs de feina, com de salari i estudiants titulats. Aquesta és una de les conclusions que s’extreuen de l’informe Digital Talent Overview 2021 elaborat per Mobile World Capital, el Cercle Tecnològic de Catalunya i Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat en el marc de Barcelona Digital Talent.

Les conclusions de l'estudi mostren que el sector digital segueix el seu pas accelerat en la creació de llocs de treball, de fet entre el 2011 i el 2019 l’ocupació d’especialistes en el sector TIC va créixer un 40% a Europa, dada que contrasta amb la modesta generació d’ocupació global, que ha estat d’un 6,9% per al conjunt de sectors en el mateix període.

El 2020, els professionals TIC suposaven el 4% dels treballadors en actiu a tota Europa. Ara bé, Catalunya, tot i que es troba en la mitjana europea, encara està lluny dels països més avançats en aquest sentit com podrien ser Finlàndia (7,2%) o Suècia (6,8%), que presenten una major penetració d’aquests professionals en els seus mercats.

L'exemple més clar que el sector de les TIC està en auge a Catalunya és que durant tot l'any passat, malgrat la pandèmia i el confinament, es van crear 14.700 nous llocs de treball, fins a arribar als 129.000 professionals a tot el territori. Aquesta evolució suposa un augment del 12,8% respecte a l’últim trimestre de 2019. Alhora, aquesta dada contrasta, i molt, amb l'evolució del sector a Espanya, on l'ocupació va caure un 3,1%.

Barcelona, al capdavant del talent digital

A finals de 2020, Catalunya comptava amb més de 88.000 professionals digitals, el 95% dels quals estaven concentrats a Barcelona, que a més va aglutinar el 97% de les ofertes de feina digitals a l’últim trimestre de 2020. L’oferta de talent ha crescut, mentre que el nombre de vacants es modera a causa de la pandèmia. L’ecosistema de Barcelona ha generat 6.700 nous professionals el 2020, cosa que suposa un increment anual del 9% en el volum total de talent digital.

Les ofertes de feina en aquest sector se situen sobre les 4.000 posicions trimestrals, una xifra semblant al de 2018 però un 15% inferior al de 2019. Aquesta caiguda, però, està molt per sota de la mitjana global d’ofertes de feina, que s’ha reduït un 43% respecte a l’any anterior. La proporció entre les ofertes del sector digital i la resta de sectors ha augmentat: el 2018, 1 de cada 10 ofertes eren del sector digital i, el 2020, 2 de cada 10 (representant un 18,9%).

Una altra de les dades és que Barcelona segueix atraient talent, tot i que durant el 2020 el ritme es va moderar, concretament més de 24.600 professionals digitals de Barcelona provenen d’altres ciutats (29,27%). Durant el 2020, la capital catalana va importar prop de 1.733 professionals, una xifra inferior als 4.083 que va atraure el 2019. Londres i Madrid són les principals ciutats exportadores, generant un total del 20% del talent d’altres ciutats.

Salaris al sector TIC

El salari brut de les professions digitals a Barcelona se situa en els 37.692 €, una xifra lleugerament superior a la del 2019 i uns 7.000 € per sobre del salari mig brut del conjunt de professionals de la ciutat de Barcelona (30.807 €). Tot i que aquesta remuneració queda lluny de ciutats com ara Londres (69.330 €), si es compara el salari amb el cost de vida, els salaris de Barcelona són equiparables a ciutats com París o Amsterdam.

El talent digital a Barcelona està especialitzat en les àrees de desenvolupament web i aplicacions mòbils, disseny UX/UI i consultors de CRM i ERP. Aquestes quatre especialitats sumen més de 61.000 professionals, un 73% del talent tecnològic de la ciutat. Les especialitats que presenten una major escassetat de talent digital són la ciberseguretat, metodologies de desenvolupament àgil, Internet de les Coses, blockchain i visió per computació.

La bretxa de gènere segueix sent un repte

La proporció de dones que treballen en posicions digitals a Barcelona és del 29%, dada que suposa un increment de 2,5 punts respecte a la del 2019. Tot i això, l’indicador mostra un ampli marge de millora i demostra que la bretxa de gènere continua sent un dels grans reptes del sector.

En l’àmbit europeu, els països que contracten més dones professionals de les TIC són: Bulgària, Grècia, Romania, Finlàndia, Letònia i Dinamarca. El primer destaca amb un 28,2%, prop de dos punts per sobre de Grècia, país que ha experimentat un major creixement durant l’última dècada (del 19% al 26,5%), molt per sobre del creixement general de l’1,5%. La mitjana dels països europeus se situa en un 19,5%, xifra que supera lleugerament Espanya, arribant al 19.8%

L’acte de presentació de l’informe ha comptat amb les intervencions de la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany; del director del programa de Talent Digital de la Mobile World Capital Barcelona i portaveu de Barcelona Digital Talent, Jordi Arrufí; del president del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), Joan Ramon Barrera; del CEO i cofundador de Nuclio Digital School, Jared Gil; i del Managing Director d’Accenture Capability Network, Joan Sendra.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat