La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha destacat aquest diumenge a la capital de l'Aràbia Saudita, Riad, que veu "potencial" per incrementar la presència d'empreses espanyoles en aquest país i vol que el seu paper sigui "més rellevant" amb la participació en grans projectes, especialment al sector turístic. Així ho ha expressat en la seva intervenció en Fòrum d'Inversions entre Espanya i l'Aràbia Saudita, en el que s'han reunit representants del teixit empresarial d'ambdós països amb l'objectiu d'aprofundir en unes relacions econòmiques i comercials ja duradores.

En aquest sentit, Reyes Maroto ha recordat que l'Aràbia Saudita és el principal client i proveïdor d'Espanya al Pròxim Orient i ha subratllat els contractes aconseguits per empreses espanyoles al país, així com la presència d'aquestes en diferents sectors a partir de la col·laboració amb socis locals, una línia en la qual ha advocat per continuar avançant. "Les nostres empreses són compromeses amb l'Aràbia Saudita i tenen una vocació de permanència", ha postil·lat Reyes Maroto en aquest sentit.

Així mateix, ha ressaltat que ambdós països estan treballant per impulsar una cooperació bilateral al sector turístic a través de l'intercanvi d'experiències i informació en matèria de promoció i comercialització de turisme sostenible, alhora que es promouran contactes directes entre les indústries d'ambdós països. Així, espera firmar aviat un MoU bilateral de col·laboració en matèria turística. A més, ha confiat que avancin les negociacions de l'Acord de Lliure Comerç entre la UE i el Consell de Cooperació del Golf al qual pertany l'Aràbia Saudita.

D'altra banda, ha marcat com una prioritat del Govern recolzar a les empreses espanyoles per mantenir, ampliar i reforçar la seva presència a l'Aràbia Saudita, per al que està reforçant els instruments per acompanyar aquestes inversions.