La fuga de seus de Catalunya ha estat, durant mesos, una de les amenaces pel procés. Si bé és cert que diverses entitats financeres i altres empreses importants van iniciar els tràmits per moure la seva seu social a altres ciutats espanyoles, també hi ha empreses de dins de l'estat espanyol que decideixen venir a establir-se a Catalunya. El discurs de la fuga d'empreses, doncs, es capgira. 

És el cas de Limpieza Las Nieves, una empresa de Granada especialitzada en serveis de neteja, jardineria i consergeria. Segons ha explicat a El Nacional el seu director, Enrique González Bedmar, "ja fa molts anys que donem servei a Catalunya, i ara estem iniciant una expansió a Barcelona perquè vull deixar l'empresa preparada per a una internacionalització, i on millor que Catalunya?".

La política no fa por

Preguntat per si els fa por la situació política, González ha estat clar: "Jo mai he volgut fixar-me en la política a l'hora de portar l'empresa, perquè si anem esperant el tema polític, no avançarem mai". 

El director de Las Nieves ha afirmat que no els fa respecte venir a Catalunya, sinó al contrari, i ha assegurat que "Catalunya sempre ha estat una gran regió empresarial, i confiem que impulsar l'expansió de la nostra empresa establint un centre físic a Catalunya serà una meravella i anirà molt bé".

En aquest sentit, González explica que tot i la crisi política i les previsions econòmiques que es feien, "jo llegeixo constantment que el PIB català no para de créixer, que el sector laboral està millor a Catalunya, etcètera". "Estem segurs que estem prenent la bona decisió, i n'estem molt emocionats".

Catalunya seguirà sent pionera en el sector empresarial

La granadina Las Nieves es va fundar l'any 1998 amb un sol client i gairebé vint anys després ja té més de 900 treballadors, i ells mateixos asseguren que han aconseguit "un creixement enorme". 

Ara, però, Enrique González considera que estan en un bon moment per començar a internacionalitzar els seus serveis, i ens explica que no creu que hi hagi cap lloc millor a Espanya per aconseguir una "internacionalització amb èxit".

"Dono fe que tot l'equip estem molt emocionats amb aquest moviment, i tot i que ara hi ha certa tensió política, al final tot se solucionarà i Catalunya seguirà sent pionera en el sector empresarial". González explica també que, de sempre, ells han procurat aprendre de les empreses catalanes i assegura que "són un exemple".

Amb aquesta expansió, el nou centre s'instal·larà a Barcelona ciutat i l'empresa preveu contractar 60 treballadors nous. González espera que el trasllat estigui acabat a finals d'estiu per poder començar el curs instal·lats a la ciutat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat