El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori del Govern, Jordi Puigneró, ha exigit a l'Estat, concretament al Ministeri de Transports, que planifiqui ja el desmantellament de les cabines de peatge en desús de l'AP-7 i l'AP-2, després que les barreres es van aixecar el 31 d'agost.

En una visita a Mollet del Vallès per l'inici de les obres de retirada del peatge, Puigneró, ha assegurat que el Govern no sap "ni tan sols" quan el govern espanyol "iniciarà el procés de licitació" per iniciar la retirada dels peatges. En aquest sentit, el vicepresident ha apressat a Raquel Sánchez, la ministra competent, a iniciar els tràmits per a garantir la seguretat i la fluïdesa en aquestes vies d'alta ocupació.

 

De fet, Puigneró no només ha criticat el retard de l'Estat a l'hora de licitar les obres, sinó que també la seva planificació per enderrocar les estructures, per això ha considerat que és "inacceptable" que després que quasi un mes després de l'aixecament de les barreres, el 31 d'agost, encara no hagin començat les obres. En aquest sentit, el vicepresident ha exigit que aquestes "s'iniciïn les obres com més aviat millor", advertint que la presència de les estructures suposa un risc per a la seguretat viària.

Retiran barrera peaje C-33 Mollet del Vallès ACN

ACN

Les cabines seran història a la C-32 i C-33

Per la seva part, el govern sí que ha fet els deures i ja la setmana passada van començar les obres a les cabines dels peatges de la C-32 Nord i C-33, que seran història en pocs dies. Les primeres a ser retirades seran les dels peatges de Vilassar, Arenys, Santa Susanna i Mollet. 

De fet, segons va informar la Generalitat, totes les cabines dels peatges de la Generalitat dels carrils centrals de la C-32 i C-33 desapareixeran a finals del pròxim mes d'octubre. En aquest temps s'hauran de retirar les 18 cabines del peatge de Mollet (C-33) i les 70 que suma la C-32 Nord al llarg del Maresme, 26 a Santa Susanna, 14 a Vilassar i 30 a Arenys. Els treballs de desmuntatge estan inclosos al contracte de manteniment de les autopistes, de 8,4 milions d’euros.

demolicion peajes catalunya Govern - ACN

ACN

Els peatges de l'AP-7 i AP-2, res fins al febrer

Una altra història molt diferent, com ha denunciat aquest dilluns el vicepresident Puigneró, serà el desmuntatge de les cabines de peatge de l'AP-2 i l'AP-7, ja que el govern espanyol no preveu acabar les tasques fins al mes de febrer de l'any que ve. De fet, més enllà de Puigneró, altres membres del Govern també han criticat aquesta demora de sis mesos.

El primer a alçar la veu va ser el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a través del seu compte de Twitter, on va carregar contra el Ministeri assegurant que "és injustificable que l'Estat es plantegi un horitzó de sis mesos per retirar les estructures de peatge que generen embussos a l'AP-7" i va reclamar que facin com el Govern i comencin ja les tasques.