Més de 300 treballadors de Nissan s'han concentrat aquest dimarts a la tarda davant del concessionari de Renault de l'Avinguda dels Països Catalans d'Esplugues de Llobregat per protestar contra el tancament de la planta.

Han escollit aquesta localització per l'aliança entre Renault i Nissan, cosa que demostra, a parer dels manifestants, que la marca francesa "també té part de culpa del que està passant".

S'han sentit crits de "Guerra, guerra guerra, la Nissan no se cierra!" i "¿Dónde está? ¡No se ve, ese puto japonés!", en referència al president de Nissan. També s'han llançat ous contra la façana i han enganxat cartells de protesta, alguns fets pels fills dels treballadors.

Manifestacio tancament Nissant Catalunya Nissan Renault - Sergi Alcàzar

Un treballador llança un ou a la façana de Renault / Foto: Sergi Alcàzar

La protesta anava dirigida especialment contra José Vicente de los Mozos, vicepresident executiu de Renault, a qui exigien una solució. Després de la concentració, els manifestants s'han dirigit a l'autopista B-23 i han tallat el trànsit, tal com van fer la setmana passada a la Gran Via de Barcelona.

La marxa ha estat encapçalada per nens, fills de treballadors, i s'ha desplaçat uns metres per la carretera darrere d'una pancarta amb el lema "Basta de mentiras. Exigimos un futuro real". 

La protesta ha acabat amb l'anunci d'una nova convocatòria per aquest dijous a col·lapsar amb cotxes l'Avinguda Diagonal de Barcelona.

Manifestacio tancament Nissan Catalunya - Sergi AlcàzarLa façana del concessionari de Renault després de la protesta / Foto: Sergi Alcàzar