Portobello Capital ha decidit fer un pas més al seu camí com a gestora de referència també fora d'Espanya i el 2022 obrirà la seva primera oficina a l'exterior, concretament a Milà, segons asseguren els directius de l'entitat.

D'aquesta manera, el fons de private equity guanya terreny a l'estranger i obrirà una nova base en les principal ciutat financera d'Itàlia durant els primers mesos de l'any que ve.

Aquest és un dels objectius d'Íñigo Sánchez-Asiaín, soci fundador de la firma juntament amb Juan Luis Ramírez, Luis Peñarrocha, i Ramón Cerdeiras.

A aquesta oficina a Milan s'incorporarà un equip de l'entitat l'objectiu de la qual serà anar guanyant protagonisme a la zona per conèixer de primera mà el mercat italià.

D'aquesta manera, Portobello creix cada vegada més fora de les nostres fronteres després de l'entrada, a finals de 2020, en l'accionariat del fabricant italià de productes higiènics Poligof a través del Fons IV. Posteriorment, el mes passat el juliol va controlar a través del mateix fons el cent per cent del capital de Farmol, productor italià d'aerosols.

A més d'aquestes dues empreses italianes, Portobello ha invertit en els últims mesos en el fabricant de plàstic Caiba, en el despatx d'advocats Legálitas i en la cadena Condis Supermercats. I és possible que es produeixi l'adquisició de Ferrovial Servicios, segons fonts coneixedores de l'operació.

Amb aquestes noves incorporacions, Portobello ja compta amb 22 empreses participades a la seva cartera. Els actius que gestiona l'equip de Sánchez-Asiaín assoleixen els 1.800 milions d'euros, aproximadament.

A més d'aquestes incursions al mercat italià, Portobello està pendent de noves operacions en altres països europeus, com Portugal, amb l'objectiu de créixer al mercat internacional tal com s'inclou en el seu pla estratègic. Una tendència d'expansió a l'estranger habitual en altres entitats de capital risc.

Portobello compta amb dos fons: el Fons IV, després de captar 600 milions d'euros el 2017, que li permeten tenir un gran potencial com a private equity espanyol, i el fons Structured Partnerships, de 250 milions d'euros, que busca assolir participacions minoritàries en altres companyies, especialment, espanyoles. L'entitat mostra així la seva activitat i fortalesa compradora en aquesta nova etapa de recuperació econòmica.