El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha formalitzat avui amb el president de Railgrup, Enric Ticó, l'adhesió del Port al clúster ferroviari amb l'objectiu d'"impulsar el transport de mercaderies en tren". 

Segons Sixte Cambra, el Port ja fa molts anys que ha fet una "aposta ferma" per la distribució ferroviària de les mercaderies. El passat 25 d’abril, el Port va aprovar en el Consell d’Administració la seva incorporació a Railgrup i així, la quota ferroviària de contenidors del Port de Barcelona (percentatge de contenidors que arriben o surten del recinte portuari en tren), ha passat del 2,5% el 2006 al 14% (2018). En el cas dels vehicles, la quota ferroviària supera ja el 33%.  

Els presidents de les dues entitats coincideixen a dir que "el ferrocarril és clau en el desenvolupament de les infraestructures del país", i han fet èmfasi en el fet que "sense una presència ferma del ferrocarril no assolirem un sistema logístic que sigui competitiu amb el d'altres països". 

El president de Railgrup, Enric Ticó, ha afirmat que és una bona notícia per ambdues parts, ja que “amb aquesta incorporació reforcem el creixement no només quantitatiu sinó qualitatiu del clúster”. Alhora, ha assegurat que “el que pretenem és ser un lobby per potenciar el ferrocarril" i amb aquesta adhesió, "volem ser un motor perquè aquest canvi es vagi imposant".

En aquest sentit ha assegurat que "és important que els ports estiguin presents en els llocs clau de decisió del futur del ferrocarril, perquè aquest és, a la vegada, el gran impulsor del creixement del negoci portuari”. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat