El Port de Barcelona va transportar un total de 52 milions de tones de mercaderies entre gener i setembre, un 1,6% més respecte al mateix període de l'any anterior. Segons ha informat aquest dimecres l'Autoritat Portuària de Barcelona, per tipus de mercaderies, els granels líquids són els que experimenten un creixement més destacat, el 9%, acostant-se a 12,7 milions de tones durant els nou primers mesos de l'any.

Els contenidors han pujat un 0,6% i han sumat més de 2,5 milions de TEU (cada TEU equival a un contenidor de 20 peus), gràcies a l'increment de les importacions, que creixen un 1,3%. En el cas de contenidors plens d'exportació segueixen per sota dels registrats el 2018, encara que estan recuperant terreny.

Per països, la Xina, Algèria, els Estats Units, els Emirats Àrabs i Turquia són les principals destinacions dels contenidors d'exportació, mentre que els països que encapçalen les importacions són la Xina, Turquia, Corea del Sud, l'Índia i els Estats Units.

El mes de setembre, el Port de Barcelona ha rebut 3,7 milions de viatgers, fet que suposa un augment del 4,7% respecte al mateix període de l'any anterior. Els passatgers de ferris sumen 1,27 milions, un 3,8% més, mentre que els creueristes han arribat a 2,43 milions, amb un creixement del 5,2%