El món de les criptomonedes segueix en caiguda lliure. Si ara fa un més l'empresa FTX es declarava en fallida econòmica i deixava bloquejats els milions de dòlars invertits pels seus clients, aquest dilluns ha estat el torn de BlockFi. L'empresa, que es dedica al préstec de criptoactius i serveis financers ha sol·licitat acollir-se a la protecció del capítol 11 de la "Llei de Fallides". BlockFi ha estat l'última víctima d'un sector, el de les criptomonedes, que s'ha mostrat extremadament volàtil en els últims mesos. Segons un comunicat de l'empresa, BlockFi i vuit de les seves filials han començat el procés de suspensió de pagaments sota el Capítol 11 davant el Tribunal de Fallides per al Districte de Nova Jersey amb la finalitat d'estabilitzar el seu negoci i tenir l'oportunitat de dur a terme una reestructuració integral que permeti maximitzar el valor per als clients i altres parts interessades.

"Amb el col·lapse de FTX, l'equip d'administració i la junta directiva de BlockFi van prendre mesures immediatament per a protegir els clients i a la companyia", va dir Mark Renzi de Berkeley Research Group, assessor financer de BlockFi, expressant la confiança que un procés transparent aconsegueixi el millor resultat per a tots els clients i parts interessades. Així mateix, l'empresa ha confirmat que l'activitat de la plataforma continua suspesa, precisant que compta amb efectiu disponible per import de 256,9 milions de dòlars (247 milions d'euros), que s'espera que proporcioni suficient liquiditat per a donar suport a unes certes operacions durant el procés de reestructuració. 

L'empresa FTX, la segona més gran d'intercanvi de criptomonedes, es va declarar en fallida ara fa unes setmanes, el que va provar una caiguda del valor dels criptoactius. La plataforma de compra i venda de criptomonedes FTX deu als seus 50 creditors més grans gairebé 3.100 milions de dòlars, segons un expedient judicial. L'empresa, que es va declarar en fallida als EUA, diu que deu al voltant de 1.450 milions de dòlars als seus 10 principals creditors, encara que no se sap qui són. El col·lapse de la segona companyia d'intercanvi de criptomonedes més gran del món va sacsejar la confiança en el ja problemàtic mercat de divises virtuals. També va portar al cap de l'empresa, Sam Bankman-Fried, a renunciar.

Ara mateix, el valor del Bitcoin és de poc menys de 16.000 euros, quan fa poc més d'un any havia arribat a ser de gairebé 60.000 euros. Aquesta caiguda, la més forta que ha viscut el sector des de fa més de cinc anys, està generant un escenari de molta desconfiança en el sector de les criptomonedes. La caiguda del Bitcoin ha arrossegat a la gran majoria de les criptomonedes a seguir el seu camí. Ara queda per veure si després de l'última fallida del sector en seguiran més o es començarà a veure la llum al final del túnel per als inversos en criptomonedes.